Trofeul „SOMEŞUL XI” 3-5.09.2021

          Uită-te cum trec anii…. trecem noi….dar…rămânem cu amintiri şi clipe frumoase trăite alături de oameni dragi în munte, dar anul acesta a fost mai puţin munte dar au compensat oamenii… locaţia Podişul Someşan, tabăra de corturi Comuna Someş – Odorhei Satul Inău- cabana Zanfir Popa, traseul de drumeţie montană în frumosul Podiş Someşan în satul Vădurele la Râpa Straminosului care s-a format prin clivarea argilelor roşii deasupra freaticului, dinspre Dealul Caramida spre Vadurele şi apoi, datorită întâlnirii unui obstacol, acestea au devenit din orizontale aproape verticale. Pe malul sudic al formaţiunii, crestetul argilelor roşii este acoperit cu un strat aluvionar bolovănos, gros de pînă la un metru, semănând cu albia unui curs de apă de munte.

          3 Septembrie 2021 – Ne pregătim de aşteptarea participanţilor, cum îi aşteptăm noi mai bine ?? Apoi cum? Cu o slănină, cu o brânză de capră alpină franceză de la Jibou (Mulţumim Ciocan Alexandra), cu o ceapă, apoi un pahar de horincă de prune de Sălaj şi mno nelipsita bere, rece dacă se poate. Am aşteptat până târziu în noapte la focul de tabără în acordul minunatelor chitare….

          04 Septembrie – Este o vorbă pe la noi „Apoi cine ii Holtei seara trebuie să fie şi dimineaţa” , mai greu în dimineaţa asta deoarece a fost noaptea foarte scurtă, dar asta e… ” La toţi ni greu… Dar nu la fel şi nu diodată ” , am pregătit cafeluţa pentru toţi participanţii şi am dat starul probelor : Proba de Tehnică-Speo-Alpină care consta într-o tiroliană, Proba de Orientare, apoi toată lumea a plecat în proba de drumeţie montană care pleacă din Năpradea spre satul Vădurele şi spre frumoasa Râpa Straminosului şi spre platoul Cărămida. Organizatorii în tabără pregătesc ceaunul sub îndrumarea Chef Viziteu Daniel. Sosesc participanţii iar noi îi servim cu o porţie de bob gulaş, iar apoi cu burta plină le testăm cunoştiinţele la testul de zonă. Seara continuă cu proba de Slideshow unde noi organizatorii prezentăm ultima aventura de pe vârful Ararat iar participanţii prezintă filmuleţe din activităţile lor.
          Ne mutăm la focul de tabără şi aici dăm startul la proba de Cultural unde ne minunăm de creativitatea participanţilor şi le mulţumim dar le şi spunem cu mâna pe inimă că ne-a fost foarte greu să decidem primele trei echipe la această probă. Seara-noaptea continuă până târziu în noapte sau până dimineaţa pentru unii participanţi.

          05 Septembrie – 10:00 Pregătim festivitatea de premieră şi mulţumim frumos cluburilor participante : SAMUS 2000 Năpradea, CÂRUL DE BÂTLANI Aiud, C. S. S. OLIMPIA Oradea, TUR ALPIN Făgăraş, A.G.G.R. – C.T. Sălaj, M.C. FLOREA REGINEI Petroşani, BUSOLA CARPATINĂ Baia-Mare, C.T.S.A. SALT Cluj-Napoca, A.M.D. Montan Satu-Mare, CTM Maramu* Sighetu-Marmaţiei, A.T.T.E CUTEZĂTORII MUNŢILOR Satu-Mare.

          Mulţumim din suflet sponsorilor şi colaboratorilor pentru acest minunat eveniment : Consiliul Judeţean Sălaj, Primăria Comunei Someş-Odorhei, S.C. Avangard Sighetu-Marmaţiei, Inter Arte Turda, Fix IT Sibiu, Domnului Liviu Horincar, Domnului Darius Petean, Domnului Zanfir Popa şi nu în ultimul rând tuturor membrilor Clubului de Turism Montan „Someşul ” care s-au înplicat în organizarea Trofeului „SOMEŞUL XI”

Distribuie mai departe ...