Despre noi

Clubul de Turism Montan „Someşul” Someş-Odorhei Sălaj

”Noi ne dorim drumuri lungi, locuri noi, dar oriunde am fi şi orice am face, privirea noastră se va întoarce către munţi, către munţii pe care i-am îndrăgit. Iar amintirile vor rămâne la fel de vii, când paşii obosiţi nu vor mai asculta îndemnul dorului…”

Singurul club activ din judeţul Sălaj, clubul montan Someşul a luat fiinţă în anul 2008, iar în anii de activitate a reuşit să aducă un număr impresionant de premii din toată ţara din cadrul concursurilor de  turism montan.

Organizator al concursului anual cu tematică Eco-Montană „Trofeul Someşului” . În prezent are un număr de 25 membrii activi, iar ca şi voluntari 25 persoane, care au dus mereu numele clubului pe podiumurile concursurilor din ţară.

Clubul are la activ expediţii internaţionale în munţii Rila din Bulgaria pe vârful Musala de 2925 m, în munţii Alpi din Austria pe vârful Grossglockner de 3798 m, şi în Franţa pe vârful Mont Blanc de 4810 m, vârful Kleinglockner 3770 m, în munții Pamir – Vârful Lenin 7134 m (până la 5400 m),În masivul Alborz  Vârful Damavand 5671 m, Munţii Caucaz – Vârful Kazbek 5047 m.Distribuie mai departe ...