Trofeul ”Creste Înzăpezite” 26-28 februarie 2021

       Anul 2021 începe cu un frumos concurs de turism montan Trofeul ”Creste Înzăpezite”, din Munții Retezat. Am onorat invitația prietenilor de la Club Montan Floarea Reginei și iată-ne urcați în mașini pornind cu voie bună spre cabana Gențiana.

          Ajunși la Cîrnic, lăsăm mașinile și luăm în spate rucsacii  pornind spre cabană. Din poveste-n poveste, uităm de greutatea ce o purtăm în spate și iată-ne ajunși la Gențiana, unde suntem întâmpinați de organizatori. Aici ne reîntâlnim cu prieteni vechi, ne facem prieteni noi, și încep să curgă poveștile cu amintiri de prin munți și nu numai. Seara se anunță câteva informații pentru concursul ce va urma.

          A doua zi, dis de dimineață, începem să ne pregătim, cu greu,  pentru concursul ce urmează. Ne înscriem pe foaia de concurs și începem cu prima probă, cea de raid montan. Soarele ne zâmbește și avem un peisaj numai bun de fotografiat crestele înzăpezite ale Retezatului. Drumeția a fost una frumoasă, de la Cabana Gențiana – Lacul Pietrele – Șaua Stânișoara. Cum la deal e greu, dar ești motivat de frumusețea și măreția muntelui, la vale ne-am pus pe fund și am alunecat, amintindu-ne de copilărie.

          La proba de cățărat pe gheață, ne-am făcut curaj și am urcat peretele înghețat. Chiar dacă este un sport pe care mulți dintre noi nu l-am mai practicat, am rămas cu dorința de a mai repeta experiența și pe viitor.

          Ajunși la cabană ne așteaptă busolele și fișele pentru orientare.

          După cele trei probe, ne-am adunat toți membrii clubului în interiorul călduros al cabanei pentru a pregăti proba de cultural. Dar, între timp suntem strigați că urmăm la proba teoretică. Unde-s mulți puterea crește, și astfel am reușit să răspundem corect la majoritatea întrebărilor, dar și să învățăm din cele greșite.

          Când seara se lasă începe proba de cultural, unde spunem o poezie, cântăm un cântecel și punem în scenă un moment artistic (cu umor), toate cu tematică montană. După ce am urmărit toate momentele culturale ale celorlalte cluburi, ne punem la masă la un pahar de vorbă.

          Seara târziu organizatorii anunță festivitatea de premiere, unde am obținut : Locul I- Cultural; Locul II- Orientare fete, Locul II- Cățărat gheață fete, Locul III- Orientare băieți, Locul III – Raid Montan, Locul IV – Proba Teoretică, și Locul III în Clasamentul General.

          Dimineața ne luăm rămas bun de la prieteni, cu promisiunea că ne vom revedea curând, și încet, încet pornim spre casă cu dorința de a reveni în acești munți minunați.

          Articol scris de Georgiana Duvac.

Distribuie mai departe ...