Trofeul „Someșul” Ediția a X-a

        Anii trec, dar muntele rămâne neschimbat și mereu unește oamenii frumoși. Așa că iată-ne ajunși la cea de-a X-a ediție a Trofeului Someșul în același loc în care a început toată povestea acum 10 ani, în satul Răchițele .      

      În data de 9-11 septembrie 2011 s-au scris cele mai frumose și memorabile amintiri la care a fost martoră natura. Începând de  vineri, 11 septembrie 2020, Dealul Rășinarului din satul Răchițele a fost asaltat de iubitori de natură din toata țara și corturi se instalau de zor pe aceleași dealuri pe care acum sute de ani s-au instalat primii locuitori ai acestui sat.

      Seara la focul de tabară, unuii erau încântați de bucuria revederii, alți legau prietenii printre cântece de munte, povești, bancuri și minunata bere la draft.

      Cum au apărut primele raze ale dimineții, din corturi începeau să iasă somnoroșii rând pe rând atrași de mirosul de cafea ce se pregătea în curtea la Cabana Dealul Rășinarului care a servit ca punct de informare. După ce avem fiecare  echipă înscrisă în concurs, la ora 9 dăm STARTUL. Proba de regulariate a constat în parcurgerea unui traseu de 14.8 km, adică o durată de 5-7 ore în care concurenții au putut admira cele mai frumoase obiective turistice din zonă, cum ar fi Cascada Vălul Miresei sau Vârful Lespezi. Îl citez pe un concurent: ”În pădure mi-am pierdut mințile, dar mi-am găsit sufletul”. La proba de orientare mulți și-au dat seama ce bine se simte să fii pierdut în direcția corectă, iar la proba teoretică au aflat unde își are originea denumirea de Dealul Rășinarului și s-au întrecut să culeagă frunze de foioase după ce au rămas cu frumoasa amintire a unei fotografii cu un localnic. Mulți au rămas cu zgârieturi pe picioare după proba de alpinism , dar cu mândrie în suflet că au răzbit.

      Prezența bucătarului Dan Viziteu i-a făcut pe concurenți să stea tot traseul cu gândul la deliciosul ceaun preparat de el, așa că după ce concurenții veneau rând pe rând pe de pe traseu, au mai introdus ei o probă și anume proba cine mănâncă mai mult, care din păcate nu a fost luată în considereare la clasamentul final.

      Proba de slideshow a fost o mare încântare deoarce am aflat informații despre cluburile participante, despre poveştile și activitățile lor.

      Seara se văd scântei de la focul de tabără și se aud sunete de chitară în timp ce lumea se pregătește pentru cireașa de pe tort, sau mai bine zis de bradul din vârful muntelui, proba de cultural. Cântece care mai de care mai frumoase, scenete care mai de care mai amuzante, poezii care mai de care mai emoționante. Dimineața deja își facea simțită prezența, dar  noi tot nu ne-am fi despărțit de foc, parcă mai era o poveste de spus, parcă mai era un cântec de fredonat.

      Mulţumim cluburilor participante : Cârdul de Bâtlani Aiud, Montan Club Floarea Reginei Petroşani, Lupii Domestici Baia-Mare,  Asociaţie de turism şi Ecologie Cutezătorii Munţilor Satu-Mare, Samus 2000 Năpradea Sălaj,  G.T.F. Hop şi Noi Arad, C.T.A. Măgura Cisnădie, Negruţii Aluniş Sălaj, A.S.I. Răchiţele, M. C. Busola Carpatină Baia-Mare, Condor Club Arad, C.T.S.A. Salt Cluj-Napoca, C.R.T.M. Poteci Alpine Zlatna – Alba-Iulia, C.T.M. Someşul Maramu* Sighetu-Marmaţiei, Echipa Cucu Aluniş Sălaj, Echipa lui Iulia Cluj-Napoca.

      La finalul acestui minunat eveniment se trage linie și se examinează cum s-a descurcat fiecare echipă în cadrul probelor. Așa că clasamentul final arată în felul următor:

Trofeul „SOMEŞUL” : M.C. Floarea Reginei Petroşani

Locul  I: Lupii Domestici Baia-Mare

Locul II: A.T.E. Cutezătorii Munţilor Satu-Mare

Locul III: Cârdul de Bâtlani Aiud

      Mulțumim din suflet sponsorilor și partenerilor:

-Transilvania Broker Bistrița

-Primăria Comunei Someș-Odorhei

-Decathlon Sibiu

-Inter Arte Turda

-Artizanat Iza

-Cabana Dealul Rășinarului

-Asociația Susurul  Izvoarelor Răchițele

-Salvamont Vlădeasa Cluj

– Mulţumim din suflet tuturor membrilor clubului care au participat la organizarea acestui minunat eveniment.

– Mulţumim tuturor participanţilor şi să ne vedem curând şi sănătoşi şi la cât mai multe ediţii ale concursului nostru organizat de oameni cu suflet mare pentru oameni cu suflet mare.

      Muntele ne așteaptă să ne reunim și la anul , să scriem și alte povești printre dealuri și văi.

      Articol scris de Suciu Laura-Maria.

Distribuie mai departe ...