TROFEUL „SOMEȘUL’’EDIȚIA A VII-A

          Într-o zi însorită de joi, pornim din bună dimineață spre o frumoasă rezervație naturală,
Stanii Clițului , din satul Cliț, județul Sălaj, o rezervație frumoasă de tip peisagistic de interes național care ne-a găzduit în acest an. Am început pregătrile pentru cea de-a VII-a ediție a Trofeului Someșul.

           Vineri, după marcarea traseului și după terminarea ultmelor pregătri au început să apară oameni plini de entuziasm de la cluburile participante. I-am așteptat cu zâmbetul pe buze, fără să lipsească slana noastră , ceapa, brânza și nu în ultimul rând pălincuța noastră de prune, fiind invitați apoi la focul de tabără în acordurile minunate de chitară.

          Sâmbătă, dis de dimineață, începe ședința tehnică și înscrierea participanților în concurs . Somnuroși dar pregătiți pentru traseul de regularitate pornim spre o nouă „aventură” plină de peisaje impresionante, cu mici obstacole (lemne, urzici , tufe), un loc plin de mistere , cu o faună bogată și multe stânci. Pe parcursul acestui traseu au avut loc probele de : TSA(Tehnică Speo-Alpină), Alpinism, Testul de zonă. În tabăra de bază avea să se desfășoare proba de orientare, la care au fost încurajați să participe toți.

          După terminarea probelor fizice suntem serviți de bucătarul nostru iscusit Viziteu Daniel, cu un ceaun delicios de te făcea să te lingi pe degete și să mai ceri o porție. Cum povestea nu se poate încheia aici, cu burțile pline și mintea odihnită urmează proba de cultural, aici ne-am luat porția de miștouri, cântece, poezii și scenete la adresa noastră.

          Duminică fiind ziua cea mare am mulțumit participanților : Tur Alpin Făgăraș, Tur Alpin Codlea, Tur Alpin Cisnădie, C.T.A. Măgura Cisnădie, A.T.E. Salamandra Satu-Mare, Busola Carpatină Baia-Mare, Asociația Muntzomanii Baia-Mare, Condor Club Arad, Asociația Baia Mare în Mișcare, Asociația Micul Prinț Bistrița, Strumpfii Turda.

          La clasamentul general s-au clasat următorii: Locul I-Tur Alpin Făgăraș, Locul II-ATE Salamandra Satu-Mare, Locul III- Tur Alpin Codlea, iar Trofeul SOMEȘUL a fost câștigat de STRUMPFII TURDA.

          Mulțumim tuturor persoanelor care s-au inplicat în defășurarea acestui minunat eveniment:

         – Membrilor Clubului de Turism Montan Someșul,

         – S.C. Inter Arte Turda – domnului Petean Darius,

         – Transilvania Broker Bistrița,

          – Primăria Comunei Someș-Odorhei. 

 

Distribuie mai departe ...