Lira Salamandra ediția a-XIII-a

          O experiență de neuitat am trăit anul acesta la cea de-a XIII-a ediție a concursului de Turism Montan ”Lira Salamandra” care a avut loc în data de 17-19 noiembrie în județul Satu Mare, Stațiunea Balneară ”Tășnad”, un loc bogat în ape termale, tradiție și folclor.

           Vineri, 17 noiembrie 2017, am pornit la drum spre stațiune, într-un număr generos de participanți, 11 mai exact ( Remus, Răzvan, Andrei, Teodora, Raluca, Alexandru, Andreea, Zoly, Rostaș, Cristi și Ionuț).  Vineri seara am susținut prima probă, o probă surpriză : karaoke. La această probă ne-au reprezentat Răzvan și Alexandru. A fost acel gen ”FUNNY” și nu aveai cum să nu te distrezi, urmând maratonul de muzică folk. Seara s-a așternut cu întâlnirea participanților, socializând , ascultând muzică folk, fiind multă voie bună. Nu a lipsit de altfel, slana bună din Ardeal, ceapă verde , și brânză…stinsă cu o leacă de pălincă.

          A doua zi, trezirea a fost la ora 9, iar după un mic dejun copios, urmând apoi proba de Orientare. Andrei și cu Răzvan , prima dată cu busola în mână, s-au descurcat foarte bine. Între timp am expus și fotografiile pentru proba foto, niște fotografii care te duceau în „paradisul” montan, o adevărată recreere cu peisaje divine.

          La proba de afișaj ecologic am format o adevărată echipă, și am realizat un afiș care pe multă lume a impresionat, nu numai prin efortul,meticulozoitatea şi pasiunea depuse în conceperea lui, ci şi prin mesajul foarte sugestiv pe care noi am încercat sa îl transmitem: ” Opriți defrișările”.

           Seara se lasă, iar noi ne-am strâns toți la proba slideshow. Imagini mirifice cu diferite peisaje din țară și din expediții ale fiecărui participant ne-au uimit, umplându-ne în același timp sufletele cu bucurie, optimism și ambiție ca pe viitor să ajungem și noi în acele locuri frumoase.

             Și în final, ajungem la proba de cultural. Aceasta  a fost cea care ne-a alungat oboseala acumulată din timpul probelor anterioare, începând cu cântece, scenete și poezii, care ne-au creeat buna dispoziție ( Cristi fiind cel care s-a descurcat cel mai bine). Distracţia a continuat până în noapte târziu, cu cântece, joc, şi multă voie bună. Am socializat, ne-am făcut prieteni noi şi cel mai important am rămas cu o amintire frumoasă.

            Duminică dimineaţa ne facem bagajele pentru a porni spre casă, nu înainte de a ne lua premiile mult meritate. La această ediție am obținut următoarele premii : Locul II la proba de orientare, locul III la proba Foto, locul III la proba slideshow și locul special la proba de cultural .

Distribuie mai departe ...