Pietrosul Rodnei-2303 m-Munții Rodnei

           Am fost pe  vârf cu ani în urmă, am mai avut o tentativă în condiții de iarnă acum doi ani în luna ianuarie dar acum parcă se aliniau astrele și în 10 februarie plecăm la drum în echipă de 4 persoane : Alex, Vasile, Ștefan și Alexandru.  Știam că în zilele precedente ninsese mult și aveam o oarecare reținere despre condițiile optime de a ajunge pe vârf în condiții de siguranță.

          Ajungem în Borșa, unde facem ultimele cumparături și pornim spre mănăstire, acolo lăsăm mașina, luăm rucsacii grei în spate și pornim spre refugiul salvamont. Drumul a fost lung, cu zăpadă proaspătă tot mai multă dar când să se întunece ajungem la refugiu unde suntem cazați.

          Aici ne desfacem rucsacii și ne apucăm de mâncat, de socializat cu ceilalți compatrioți montani și cu acei cursanți la școala de iarnă care fac un iglu de zăpadă dar nu au de gând să urce pe vârf, interesantă școală de iarnă. Încercăm să aflăm dacă mai are cineva în gând să urce a doua zi vârful, găsim doar o echipă dar nu foarte hotărâtă.

          11 Februarie dimineață, ne trezim greoi, mancăm pregătim rucsacii și așteptăm să vedem dacă mai are cineva în gând să urce, cum nimeni nu se înghesuie, pornim noi, ne contrazicem puțin cu ruta, ne despărțim și avea să ne întâlnim peste 30 de minute mai sus. Ajungem în creastă după aproape două ore de urcat pe vârful Piatra Alba 2033m,umărul pietri albe coama pietrii albe  şaua pietrosului  continuăm pe creastă și după aproximativ două ore ajungem pe faimosul Pietrosul Rodnei cu o altitudine de 2303 metri. Aici zăbovim 30 de minute și pornim spre casă după două ore suntem la refugiu, la coborâre ne întâlnim cu o a doua echipă ce urcă pe vârf.

          Facem o pauză lunguță la refugiu și de acolo pornim spre mațină, drumul pare mai lung la coborâre ca și la urcare dar târziu în seară iată-ne ajunși acasă, încheind o tură superbă în condiții de iarnă.   

Distribuie mai departe ...