Turnul Ascuţit 5A 7- 5lc. Cheile Turzii

            Turnul Ascuţit, cu gândul ăsta am plecat sâmbătă dimineaţa de la muncă. Asta consider eu pregătirea mea spre iertarea păcatelor, dinaintea Paştelor.

            Mi-am propus de mult timp să fac acest traseu, parcurgerea lui fiind deabia acum posibilă, singura persoană disponibilă fiind Andrei Corţ.  Regret şi acum plecarea lui Octav la capitală, el fiind partenerul cu care făceam echipă la căţărat cel mai des. Pun la cale escaladarea Turnului Ascuţit de mult timp şi profit de faptul că Andrei a venit acasă şi este dornic de o nouă aventură, astfel că ne încercăm norocul pe acest traseu.

 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos

            La ora 9,40 echipaţi şi pregătiţi sufleteşte, începem căţărarea. Andrei pleacă cap de coardă, prima lungime fiind de 50 m, pe o fisură. După ieşirea din fisură ne aşteaptă pasul de 7-.  

             După ce Andrei ajunge în prima regrupare, pornesc şi eu cu greu, numai cu gândul la păcate, dar cu ceva chinuială din cauza rucsacului greu care mă apasă. În cele din urmă reuşesc să ajung la el. Facem ceva poze şi vedem că la baza traseului mai intră o echipă iar alte două aşteaptă la rând. Ce de  lume şi-a propus acest traseu înainte de Paşti!         Pleacă Andrei pe a doua lungime, el simţindu-se foarte bine, fiind foarte antrenat, regrupează, plec şi eu, ajung la el, facem rapid câteva poze dar trebuie să mergem într-un ritm mai alert deoarece mai aşteaptă şi alţii să intre în traseu.

            A treia lungime începe să fie mai uşoară, ca şi a patra care ne fac să mergem mai repede.

            Ultima lungime merg eu cap de coardă, traseul de această dată fiind foarte înierbat. Aici ne izbeşte soarele puternic, ne bucurăm că am ajuns în chei mai devreme şi am intrat destul de rapid în traseu.

            Ajunge şi Andrei în a 5-a regrupare, tragem linie şi socotim, 2 ore şi 50 de minute, ne felicităm şi ne bucurăm de această minunată reuşită.

            În acest minunat traseu au fost: Andrei Corţ şi Alexandru Pop.

                                                                                                 

Distribuie mai departe ...

5 Comments

  1. Foarte frumos! Felicitari si la mai mare! un mare respect pentru tot ce faceti voi, nu pot decat sa va admir si sa va felicit curajul de a urca asa de sus.. Mult succes in continuare…

Comments are closed.