Râpa Dracului Dej – Cascada de gheață

          La chemarea căutării Râpei Dracului au răspuns puțini membrii CTM, dar nu e o problemă,  pornim în căutarea ei un grup de 5 persoane : Cristi, Daria, Zoly, Raluca, Alex și frumosul câine Aris. Întrebăm o sumedenie de persoane despre această râpă, nici internetul nu ne prea ajută, sau descrierea vagă despre acces la această zonă. Unele persoane din localitate nici nu au auzit de ea, altele ne îndrumă mai bine, altele mai rău dar după aproximativ o oră de căutare ajungem la intrarea pe valea care ne duce în Râpa Dracului.

Fetele rămân la mașini iar noi băieții și câinele mergem în căutarea cascadei, înaintăm pe valea cu pricina, în fața noastră apar versanți tot mai înalți și în capătul râpei găsim minunata cascadă înghețată în jur de 10 – 12 m, o minunăție a naturii și numai bună de jucat pe ea, cu echipamentul adecvat.

Instalăm o manșă și ne dăm pe gheață, fiecare face câteva ture, cât ne țin puterile, apoi ne declarăm satisfăcuți de această ieșire după care am tras câteva concluzii : 1) Am găsit Râpa Dracului respectiv Cascada. 2) Sper să reușim să venim la vară să amenajăm un top pentru cascadă. 3) A fost super ieșirea și chiar dacă am fost puțini ne-am distrat de minune iar Unguru Bulan a pus pentru prima dată în mâini pioleți tehnici și colțari în picioare. Îi dorim să fie serios să se țină de treabă că poate ajunge departe.

Pentru cei care doresc să mergă la Râpa Dracului dorim să le dăm o mână de ajutor: Am intrat în localitatea Dej dinspre Baia-Mare, am trecut podul peste Someș, am mers tot înainte până la primul sens giratoriu, am făcut prima la dreapta în sensul giratoriu pe strada Nicolaie Titulescu, unde am mers până la intrarea pe strada Nicolaie Iorga. Aici am lăsat mașinile și tot de aici începe valea pe care se urcă aproximativ 500 m unde găsim Râpa Dracului și la capătul ei minunata cascadă.

 

Distribuie mai departe ...

1 Comment

Comments are closed.