Lira Salamandra ediția XII-a

  “ Să formezi o echipă este doar începutul, să rămâi împreună este progresul, să lucrezi împreună este succesul .”

          Vineri, 18 noiembrie 2016, o parte din membrii Clubului de Turism Montan Someșul – Sălaj, am pornit la drum către comuna Mujdeni, situată la aproximativ 35 km de orașul Satu Mare, pentru a participa la concursul Lira Salamandra.

           Vineri seara s-a ținut prima probă, care era o probă surpriză, și anume : prezentarea pijamalelor participanților. A fost acel gen de probă “Funny”, unde nu aveai cum să nu te distrezi. La proba asta au participat: Vasi, Alice, Bianca și Tibi. Ei au fost “craii” care ne-au reprezentat clubul la această probă. Seara s-a așternut cu întâlnirea participanților, socializând , ascultând muzică folk, fiind multă voie bună. Nu a lipsit de altfel, slana bună din Ardeal, ceapă verde , și branză…stinsă cu oleacă de pălincă.

          Sâmbătă dimineața după ce ne-am băut cafeaua, am fost la ședința tehnică, urmată de înscrierea pentru proba de orientare, unde am participat eu (Dana), Tibi, Geo, Alice, Florentina, și Roxana. Pe tot traseul a fost o întreagă comedie…de ce ?   Eu trebuia să mă orientez cum puteam pentru că busola rămăsese la Florentina, încercam să ne dăm seama ce număr are fiecare poștă, dar ne dădea cu virgulă pentru că nu erau numerotate. În timp ce alergam unul în stânga, iar altul în dreapta, unii cu pixul la ei, alții nu, cu sau fără busole, până la urmă a denotat cel mai important lucru din probă…și anume, munca în echipă. A urmat proba de prezentare a fotografiilor realizate în diverse locuri din hoinărerile noastre de prin munți și văi. Proba de afiș eco s-a realizat cu materiale primite de la organizatori și cei care s-au implicat în această probă, sunt : Teodora, Alice, Bianca, Florentina, Geo, Roxana și Vasi, după care a urmat proba teoretică și practică de prim ajutor, și proba de slide show.

          Dar ce a urmat, a fost cel mai frumos moment al membrilor participanți ai clubului nostru, și anume proba cultural. Am cântat, am spus poezii…acompaniați de sunetul acustic al unei chitare. Erau degețelele Roxanei Țintea care se prelingeau pe corzile acelei chitare în acordurile știute de ea. După nostalgie, a urmat umorul acestei probe, care a constat într-o scenetă la care au luat parte Tibi, Vasi, Geo, Lucas, Cristi, și Zoly. Nici nu pot reda în cuvinte cu exactitate ce nebunie au făcut “bolânzii” ăștia, însă filmarea spune totul. Înainte de sfârșitul acestei probe, am făcut o horă dansând pe cântecul nostru drag din folclorul românesc, și anume “Cântă Cucu, bată-l vina”, interpretată de Roxana Țintea la nai. A fost un moment în care cred cu siguranță că notele naiului ne-au impresionat pe toți. Ascultându-o pe Roxana cântând la nai, prin faţă îţi trec câmpuri de flori sălbatice, dealuri acoperite de păduri verzi şi ciocârlii nemuritoare, ale căror cântec de jale va rămâne mereu emblema muzicii clasice româneşti.

          La probele concursului Lira Salamandra 2016, membrii Clubului de Turism Montan Someșul-Sălaj au obținut următoarele premii :

Locul   I – Proba cultural ;

Locul   I – Proba Surpriză ;

Locul III – Proba de afiș eco ;

Locul III  – Proba de prezentare a fotografiilor .

          Le mulțumim organizatorilor concursului Lira Salamandra Satu-Mare pentru omenia de care au dat dovadă încă de când am ajuns acolo, colegilor din celelalte cluburi de turism montan și mai ales colegei noastre Roxana Țintea, care ne-a ajutat la proba cultural.

          Articol realizat deDANA .

Distribuie mai departe ...