Lira Carpatină Sus pe creasta munțiilor, Valea Avrigului 21-23 octombrie 2016

          Sfârșitul săptămânii 21-23 octombrie 2016 a fost presărat cu soare, ceață și ploaie, dar antrenat cu multă voie bună și bucurii.
          Ne-am adunat pe Valea Avrigului , jud Sibiu peste 270 de oameni de la 28 cluburi montane din țară pentru a fi alături de prietenii nostri de la Nordic Sibiu. Pentru noi cei din nordul țării cu nume de apă Someșul și cu nume de județ, Sălaj în care ne avem rădăciniile ni s-a părut relativ ușor să trecem peste orce obstacol și să spunem prezent unei asemenea invitații.
          Tematica concursului era ca la orce liră bazată pe arta, muzică, poezie, pictură, fotografie și mai puțin pe probele de foc ale clubului care sunt probe montane de orientare și alpinism. Am încercat să facem o echipă omogenă și după ce ne-am adunat unii de vineri și alții de sâmbătă dimineață am cules și un rezultat final meritoriu zic eu mențiune la general.
          Cei care am reușit să ajungem vineri seară, după ce ne-am instalat la cabana alocata clubului, am mers la locul de desfășurare, adică la Cabana Brandușa și am fost primiți de organizatori cu mare drag. După o pălincă, slănină și alte specialități am inceput cu muzica și dansul. Ce seară magnifică am avut alături de bunul nostru prieten George Negrea , care a vrut să fie prezent alături de noi intr-o asemenea echipă.
          Sâmbătă dimineață după 2 ore de somn, ne-am prezentat la sedința tehnică care nu s-a mai ținut pentru că lumea era obosită. Ne-am pregătit pentru proba de orientare și așteptăm cu sufletul la gură să completăm ce era de completat pentru probele de stand expozițional după ce veneau colegii noștrii de la Cluj.  La ora 16 am fost prezenți la proba de slideshow, după care ne-am intors în cabana clubului să ne gândim la proba de cultural. Era simplu când ai un folkist de talia lui George în echipă nu poți decât să stai liniștit că ești asigurat cu cântările. Și ne-a încântat nu glumă! atât cu cântecele alese de el cât și cu compoziția lui proprie. Am mai avut și proba de poezie și umor la care am încercat și noi să „concurăm”…
          Seara de sâmbătă s-a încheiat undeva pe la 6 dimineață, după superbele cântece ale folkiștilor prezenți și după proba de ” citit” și dansat. S-a cântat în cabană și afară și abia ne-am trezit după o ora de somn pentru premiere unde a curs cu premii de toate categoriile și valorile.
          La final am numărat 11 premii unele mai speciale ca altele, așa ca și noi cei prezenți acolo.
          Am fost acolo: Alin Luca , Teodora Mureșan , Cristian Sălajan, Zoli Nagy, Ioan Rostaș, Tarța Bogdan , George Negrea și Florentina Cionca. Articol scris de Florentina Cionca.

 

Distribuie mai departe ...

1 Comment

Comments are closed.