Trofeul „Someşul” ediţia cu noroc a XIII-a

          În data de 1-3  septembrie a anului 2023, Clubul de Turism Montan Someșul Sălaj a organizat cu succes cea de-a XIII-a ediție a concursului clubului nostru, alegând ca loc de desfăşurare staţiunea Vaţa Băi, în pitorescul județ Hunedoara.

          Acest eveniment de excepție a adunat participanți din toată țara, determinați să-și pună la încercare abilitățile participand la toate probele din concurs.

          Traseul, cu un nivel de dificultate usor, a fost conceput pentru a oferi participanților o experiență plăcută și relaxantă. Aceasta a fost o oportunitate excelentă pentru explorarea zonei fără a simți presiunea unor provocări extreme.

          Pe lângă parcurgere traseului, concurenţii au mai avut urmatoarele probe.

          Orientare: Cu ajutorul busolei şi a unui traseu aplicat cu 10 posturi.

          Test de cunoaștere a zonei: O probă intelectuală care a pus la încercare cunoștințele concurenților despre istoria, flora și fauna regiunii.

          Căţărare pe stâncă: Curajul și abilitățile de escaladare au fost testate în fața unor stânci impunătoare, aducând un plus de adrenalină competiției.

          Slide show: Fiecare echipă a captivat publicul cu un spectacol de imagini, dezvăluind momente semnificative din aventurile lor montane.

          Proba culturală: Creativitatea a fost în prim-plan în această probă, unde fiecare echipă a trebuit să recite o poezie, să interpreteze un cântec și să prezinte o mică scenetă, toate în spiritul tematicii montane.

          Concurenții au creat o atmosferă vibrantă, plină de camaraderie și spirit sportiv, consolidând legăturile în cadrul comunității montane.

           În înălțimile Vaţa Băi, pasiunea pentru natură și aventură s-au contopit cu experiențele memorabile ale participanților şi ca supriză după întoarcerea din traseul de drumeţie montană participanţii au intrat în complex pentru a face o baie caldă, apoi după baie domnul Viziteu Daniel cu ajutoarele sale au servit tradiţionalul ceaun cu fasole tuturor participanţilor.

          După o masă copioasă o parte din participanţi au mers din nou la baie, iar o parte la odihnă. Cu bateriile încărcate au  început ultimele două probe, Slideshow şi apoi focul de tabără cu mult aşteptată probă Culturală. Ne-am distrat copios şi după terminarea probelor seara a continuat în jurul focului în acorduri minunate de chitară până târziu…. unii până în zori.

           Duminică dimineaţă un pic mai greu cu trezirea, dar ce e frumos se şi termină repede, servim toată tabăra cu o binemeritată cafeluţă şi apoi începem festivitatea de premiere, la finalul probelor felicităm toţi participanţii şi anunţăm clasamentul final. Locul I – C.E.T.M Aventurierii Ţibelşului Tăuţii Măgherăuş, Locul II – C.S.S. Olimpia Oradea, Locul III – C.T.A.Măgura Cisnădie, şi câştigătorii Trofeului „Someşul” ediţia cu noroc XIII sunt A.T.E. Cutezătorii Munţilor Satu-Mare.

          Evenimentul a fost posibil datorită sprijinului generos al sponsorilor precum:

          –  Complex Turistic Vaţa Băi, şi domnului Horincar Liviu;

          –  Inter Arte Turda, şi domnului Petean Darius;

          –  FIX It SIBIU ;  

          –  AMBee Print ;

          –  Decathlon Sibiu ;

          –  Primaria Comunei Someș-Odorhei ;

          –  Asociația Crede în Bine Cluj-Napoca ;

          –  SC Avangard Sighetul Marmatiei ;

          –  Hedonia Bucureşti ;

          –  Tuturor membrilor Clubului de Turism Montan Someşul care s-au inplicat în desfăşurarea acestui minunat eveniment.

           Mulțumim acestor parteneri pentru implicarea lor activă și contribuția la realizarea unei competiții montane de succes.

           Ediția cu numărul XIII a fost o reușită, oferind participanților o incursiune plăcută în frumusețea munților și diverse provocări.

           În așteptarea ediției următoare, să continuăm să explorăm înălțimile și să sărbătorim frumusețea și spiritul montan într-un cadru relaxant și prietenos.

          Articol scris de Dogaru Bianca. 

Distribuie mai departe ...