Trofeul ” Someşul” ediţia a VIII-a 7-9.09.2018

          Ce repede trec anii… şi uite aşa am ajuns la cea de-a VIII-a ediţie a Trofeului. Am tot căutat o zonă care ne satisfacă toate cerinţele, după vreo 10-15  ieşiri la căutat o zonă care trebuia  să fie sălbatică şi nemarcată.

          Până la urmă am ales ca zonă Cheile Lăpuşului şi Defileul Lăpuşului cu tabăra stabilită în satul Preluca Veche, pentru mine această zonă a fost dragoste la prima vedere, sălbatic şi greu de organizat dar satisfacţiile pe măsură. Primul punct pe traseul de Regularitate a fost Piatra Cerbului, un loc frumos de belvedere unde puteai admira frumosul „S” al Defileului. Am reuşit să amenajăm şi traseu la Proba de Alpinism pe o stâncă destul de friabilă. Punctul culminant al traseului a fost Cascada Pişătoarea care este cea mai mare cascada din Cheile Lăpuşului totalizând 50-60 m şi este alimentată de pârâul  Curaţiului.

          Totul bun totul frumos dar provocarea a fost să găsim loc de tabără şi apă curentă, un izvor, o fântână, ceva….nu am găsit dar cu locul de tabără au sărit în ajutor familiile Nechita şi Lăpuşan care ne-au oferit terenul lor şi ne-au ajutat cu tractorul la căratul materialelor în tabără.

           Joi dimineaţă plecăm spre satul Preluca Veche, ne înpărţim în două echipe, una merge să aducă apă de la izvor  şi una să aducă materialele pentru „zeul Buda”. În tabără ne apucăm rapid de amenajarea zeului, de instalarea corturilor de pregătit vatra de foc şi stânsul lemnelor de foc. Joi seara epuizaţi de efort ne adunăm în jurul focului  şi ne relaxăm în acorduri minunate de chitară .

          Vineri dimineaţa plecăm în traseu, să marcăm tot traseul să pregătim traseul de orientare şi traseul de alpinism şi posturile mute. Încep să sosească participanţii, îi aşteptăm cu tradiţionala: slană, ceapă, brânză de capră(Mulţumim Fam. Ciocan din Jibou), şi nelipsita horincă de Sălaj.

          Sâmbătă dimineaţă, ne trezim şi pregătim cafeluţa pentru toţi participanţii, urmează şedinţa tehnică şi startul concursului. În timp ce participanţii erau pe traseu, noi cei din tabără pregătim ceaunul sub atenta îndrumare a bucătarului nostru Viziteu Daniel. Am servit pe toată lumea cu mâncare şi am vrut să pregătim proba surpriză dar ă scurtă ploaie ne-a stricat planurile, dar a fost binecuvântată de localnici că nu a mai plouat de 2 luni şi de participanţii care în acest timp s-au odihnit. Seara frumoasă, miros proaspăt de ploaie, cer înstelat, foc frumos de tabără şi în acest minunat decor începem proba Culturală, care a decurs foarte frumos  şi a continuat  cu cântece la chitară şi vioară până în zori…

          Duminică ne trezim mai greu, bem cafeluţa şi pregătim festivitatea de premiere.

          Mulţumim cluburilor participante : C.R.T.M. Poteci Alpine Alba-Iulia, 4×4 Cluj-Napoca, Sălăjanul TV Zalău, Susurul Izvoarelor Răchiţele, Asociaţia MuntzoMani Baia-Mare, A.T.E. Cutezătorii Munţilor Satu-Mare, Terramont Cluj-Napoca, Lupii Domestici Baia-Mare, Doi Dejaba Aluniş, C.T. Creasta Cocoşului Baia-Mare.

          La finalul probelor: Regularitate,Orientare, Alpinism şi Cultural, am adunat punctajul  şi la clasamentul general a fost aşa:

          Locul I – C.R.T.M. Poteci Alpine Alba-Iulia, II – Susurul Izvoarelor Răchiţele,  III – Lupii Domestici Baia-Mare, şi Trofeul „Someşul” ediţia a VIII-a a fost adjudecat de 4×4 Cluj-Napoca.

          Mulţumim tuturor participanţilor şi tuturor partenerilor şi sponsorilor inplicaţi în acest eveniment:

          – Primăria Comunei Someş-Odorhei,

          – Inter Arte Turda şi domnului Petean Darius,

          – Artizanat Iza şi domului Chiş Ioan,

          – Familia Nechita şi Lăpuşan din Preluca Veche, 

          –  Familia Ciocan din Jibou,

          – Diego Baia-Mare,

          – Domnului Cupşa Cristian,

          – Tuturor membrilor CTM Someşul care s-au inplicat în organizarea acestui minunat eveniment.

Distribuie mai departe ...

1 Comment

Comments are closed.