Trofeul Someşul ediţia a VI-a 2 – 4 septembrie 2016

          Joi, 1 septembrie, ne pornim de dimineaţă spre satul Ardeu, judeţul Hunedoara, unde începem pregatirile pentru ediţia a VI-a a Trofeului Someşul. Cheile Cibului şi Cheile Glodului ne gazduiesc concursul în acest an.

          Vineri, dupa marcarea traseului şi finalizarea ultimelor pregătiri, încep să apară oameni cu voie bună de la cluburile participante. După cum ne e tradiţia, îi întâmpinăm cu slănină, brânză, ceapă şi mult râvnita pălincă iar apoi sunt invitaţi la focul de tabără care ne uneşte pe toţi.

           Sâmbătă dimineaţă, muzică pentru urechile noastre, a fost glasul măreţ al lui Alex ce ne anunţa şedinţăăă tehnicăăă. Acesta a oferit detaliile necesare despre traseu şi probele cu care concurenţii se vor întâlni şi anume proba teoretică, proba de alpinism şi proba de orientare. Rând pe rând, cu toţii o iau din loc şi se pornesc pe traseu prin Cheile Cibului unde la prima probă, sunt aşteptaţi de doua fete cu zâmbetul pe buze care anunţă proba teoretică. Traseul devine tot mai frumos pe masură ce coborâm prin vale în Cheile Glodului unde am oferit surpriza noastră concurenţilor care au avut de străbătut apa răcoroasă până la gât. După o scaldă bună, a urmat şi proba de alpinism unde voinicii noştrii au fost pregătiţi să îi susţină pe toţi cei care şi-au adunat forţele pentru a duce la bun sfârşit această probă.        

           Fiindcă nu ne dorim ca lumea să fie dezorientată, am ajuns şi la ultima probă de pe traseu, proba de orientare unde la pas grăbit şi cu busola în mână cu toţii au finalizat proba. Încheierea traseului nu putea să fie altfel decât cu un ceaun delicios oferit cu drag de al nostru mare bucătar(Dan Ioan Viziteu), căruia îi mulţumim pe această cale. Având în vedere surprizele pe care concurenţii le-au întâmpinat pe parcursul traseului (înţepăturile de viespi, apa super faină din vale, etc), am considerat că au trecut cu toţii de proba surpriză, şi cum seara se lasă încet, urmează momentul cel mai aşteptat: proba culturală la focul de tabără. Sub cerul senin, în toiul nopţii, se aud sunetul plăcut al chitării, cântecele şi scenetele concurenţilor care ne-au adus zâmbetul pe buze.

          Deşi parcă prea repede, dar totuşi necesară, a sosit şi duminica, ziua premierii. Trofeul de anul acesta, le revine unui grup de oameni minunaţi din clubul A.T.E. Trascău Corp Zlatna

          După munca şi efortul depus, locurile I, II şi III sunt luate de: I. A.T.E. Salamandra Satu-Mare II. C.R.M.T. Poteci Alpine III. Kogaion Orăștie

          Anul acesta am avut alături de noi prieteni dragi de la cluburile:

1. A.T.E. Trascău Corp Zlatna

2. A.T.E. Salamandra Satu-Mare

3. C.R.M.T. Poteci Alpine

4. Kogaion Orăștie

5. Busola Carpatină Baia-Mare

6. Pârșii Timișoara

7. Morlaca Team

8. Buila Vânturarița Râmnicu-Vâlcea

9. C.T.E.M. Nordic Grup Sibiu

10. Săgeata Munților Tălmaciu.

          Felicitările noastre tuturor participanţilor şi vă mulţumim că ne-aţi fost alături. Să ne revedem cu bine şi la Ediţia a VII-a a Trofeului Someşul, dar şi la alte concursuri care urmează!

          Mulţumiri speciale sponsorilor şi partenerilor noştrii:

– Transilvania Broker Bistrița

– Inter Arte Turda

– S.C. Dani & Camelia Decor Baia Mare

– Chiș Ioan

– Petean Darius

– Tuturor membrilor CTM Someșul care s-au inplicat in organizarea acestui minunat eveniment.    

          Articol scris de Andra Dan.

Distribuie mai departe ...

2 Comments

Comments are closed.