Lira Salamandra, 13-15 noiembrie 2015

          Un număr de 5 voinici: Deni, Nina, Bianca, Tibi şi Vasi însetaţi cu dorinţă mare de câştig au pornit într-o zi norocoasă de vineri 13 spre Oraşul Nou judeţul Satu Mare la concursul Lira Salamandra.
               Drumul a fost lung, anevoios, pauzele cauzate de consumul mare de licoare a făcut să ajungem ultimii, însă vorba filozofului spune ca cei buni mereu se lasă aşteptaţi. Organizatorii ne-au întâmpinat aşa cum se cuvine cu produse tradiţionale clisă, pită cu untură, mălai, ceapă şi nelipsita pălincă. Sătmăreni prietenoşi din fire şi pălinca lor bună au dat frâu liber discuţiilor amicale şi schimburilor de amintiri. În sunetul acordurilor de chitară noaptea s-a încheiat, iar concurenţii încălziţi de gradele din sticle, caută repere spre camerele de odihnă.
               În ziua a doua, odată cu sosirea ultimului membru, Geo, echipa noastră s-a întregit, iar concursul a debutat cu proba teoretică, unde Deni, Nina şi Tibi, proaspeţi absolvenţi ai Facultăţii de Geografie şi-au pus în valoare cunoştiinţele acumulate pe băncile facultăţii, şi au  reuşit să câştige categoric această probă.

              La proba de afişaj ecologic, Deni ne-a arătat încă odată valenţele ei artistice, şi ajutată de restul membrilor a realizat un afiş, care pe multă lume a impresionat, nu numai prin efortul, meticulozoitatea şi pasiunea depuse in conceperea lui ci şi prin mesajul foarte sugestiv pe care noi am încercat sa îl transmitem: “Şi copacii au suflet, dacă îi tai înseamnă că tu nu ai”.

              Între timp, am expus şi fotografiile pentru proba foto. Peisaje minunate ce te duceau cu gandul departe, pe măreţe culmi sau dealuri cu dor. La proba de prim ajutor ne-am descurcat cum şi cu ce am putut. Proba surpriză a fost o surpriză placută, beer-pong. Toţi am participat pentru a primii recompensa câştigului.
                Tibi se pregăteşte pentru proba de orientare. Acesta lasând cărţile de o parte şi ia busola în mână. Noi, am pregătit slide-showul pentru următoarea probă, în timp ce-l aşteptam victorios pe Tibi. Când a ajuns, ne-am întrebat cu toţii de pe ce front de luptă venise. Am aflat că s-a luptat cu o tufa de spini, lăsându-i câteva urme vizibile şi un tricou în minus. A pus trup şi suflet pentru a ajunge printre primii participanţi la linia de sosire.
                Cum se lasă seara încep şi primele acorduri de chitară. Voia bună este nelipsită.  Proba culturală începe cu cântece, scenete şi poezii. Încă o dată, Tibi ne-a arătat calităţile lui actoriceşti. După ce s-a documentat toată ziua, acesta a participat singur la această probă, noi susţinându-l de pe margine.
                 Dustracţia a continuat până în noapte târziu, cu cântece, joc, şi multă voie bună. Am socializat, ne-am făcut prieteni noi şi cel mai important am rămas cu o amintire frumoasă. Duminică dimineaţa ne facem bagajele pentru a porni spre casă, nu înainte de a ne lua premiile mult meritate. La acest concurs am luat următoarele premii : locul I la Proba Teoretică, locul II la Proba de orientare, locul III la Proba foto, locul II la Proba de slide-show
  • şi video şi locul II la General.
                      Echipa veselă : Tibi, Nina, Deni, Vasi, Bia şi Geo!!!
                      Articol scris de Vasi Tomoioagă, Bianca Tiribentea şi Georgiana Duvac.
Distribuie mai departe ...

1 Comment

Comments are closed.