Memorialul „Marius Bendea”, ediţia a XIX-a,

         Şi în acest an onorăm invitaţia domnului Bendea Petrică la Memorialul „Marius Bendea”, ediţia a XIX-a. Locul de desfăşurare a concursului a fost în Munţii Şureanu, pe Valea Taia în apropiere de Petrila.

         Drumul a fost lung pentru noi, deoarece am venit din Sălaj, Bistriţa, Cluj-Napoca, Târgu-Jiu, iar puţin după miezul nopţii ne-am regrupat şi am aşezat corturile la lumina frontalei, iar mai apoi am mers la vatră unde ardea focul, şi am rămas până târziu la poveşti.

         Dimineaţa ne-am trezit cu greu, dând vina pe drumul lung care îl parcursesem cu o zi în urmă.Vocea domnului Bendea anunţă înscrierea echipelor în concurs şi începerea primei probe, proba surpriză. La aceasta trebuia să umflăm saci de nailon, iar mai apoi aceştia fiindu-ne de folos pentru gunoi. După de am mâncat (mulţumim organizatorilor pentru toate mesele de peste zi), am luat fişele pentru proba teoretică gândindu-ne la cele 20 de legi de aur de pe munte. După ce am terminat a urmat o lungă aşteptare. Şi… am aşteptat, am aşteptat, până pe la ora 12, când s-a auzit că se va merge la proba de alpinism. Când am ajuns la măreaţa stâncă am realizat că proba de regularitate a fost plimbarea, pe drum, până aici. Ne-am căţărat, am povestit cu ceilalţi organizatori şi am pornit înapoi la tabără.

         Am aşteptat la corturi anunţarea următoarei probe, unii încercând să-şi facă somnul de frumuseţe de după amiază, dar fără succes. La un moment dat se anunţă începerea probei de orientare. Ne-am echipat cu busole, pixuri şi voie bună şi am pornit către locul de start. Proba deja începuse, iar primul participant ajunge, puţin cam dezorientat, deoarece ajunsese la primul post, iar când să ia gradele pe busolă realizează că nu are indicii. Acesta înştiinţează organizatorii şi urmează o scurtă pauză pentru refacerea traseului. Când traseul a fost gata, noi ne-am împărţit în două echipe şi am pornit în fugă către primul post. Pentru mine a fost primul concurs de orientare la care participasem şi pot să spun că îmi voi aminti de el tot timpul. Prin pădure, posturile păreau să fie tot în urcare, panta nefiind prea domoală, astfel urcai cu greu doi paşi, dar coborai cu uşurinţă vreo cinci. Ultima coborâre, aproape pe burtă, a fost un succes, găsind astfel ultimul post şi am pornit către organizatori. Ceva părea să nu fie în regulă, posturile fiind numerotate cu cifre arabe, dar şi cu cifre romane, realizând că undeva în pădure a rămas un post negăsit de noi.

         Ne-am duşuit la râu şi am aşteptat lăsarea serii pentru a începe proba culturală. Înainte de aceasta a fost un moment de reculegere şi un moment foarte emoţionant când au fost lansate lampioane în memoria lui Marius Bendea. Noi, la proba culturală ne-am prezentat cu o poezie şi două scenete, lăsând în urma noastră râsete şi aplauze. După încheierea probei am rămas la foc înconjuraţi de acordurile chitărilor.

         A doua zi am ieşit greoi din corturi, aşteptând cu nerăbdare festivitatea de premiere. Am câştigat locul I la proba de alpinism-băieţi, locul II alpinism-fete, locul II la proba de orientare , locul I la proba culturală şi locul III la general.

         La acest concurs au participat Maria Câmpan, Pop Alexandru, Alin Luca şi Georgiana Duvac.

         Articol scris de Georgiana Duvac.

Distribuie mai departe ...

2 Comments

Comments are closed.