TROFEUL „SOMEŞUL” EDIŢIA III-a 26-28 Iulie

                  După îndelungate pregătiri  pentru a îmbina natura sălbatică şi plină de viaţă cu probele necesare pentru desfăşurarea concursului, am reuşit cu mic, cu mare, să urăm “BUN VENIT” prietenilor noştri dragi, îndrăgostiţi de natură şi munte care ne-au onorat cu prezenţa  la cea de a 3-a ediţie a Trofeului Someşul, organizată în loc. Vidolm, Jud. Alba, în grădina Masivului  Bedeleu. Povestea a început să prindă contur vineri, 26 iulie, când participanţii lăsându-se călăuziţi de apa rece a Arieşului, au ajuns pe platoul de filmare, într-o poieniţă gata să le fie gazdă pentru 2 zile. Primirea participanţilor s-a făcut cu pălincă, slănină şi ceapă până târziu în noapte, alături de focul ce încălzea puţin atmosfera şi acorduri line de chitară.

 

            Ziua de sâmbătă a adus şedinţa tehnică, oferindu-se detalii preţioase celor care se vor aventura pe un traseu de regularitate (13 km), incluzand probele de orientare, teoretică şi alpinism. Traseul, cu imagini de-o rară frumuseţe, a impresionat şi prin dificultatea acestuia, urzicile şi iarba fiind sarea şi piperul, iar padure şi cele doua izvoare o adevărată binecuvântare pentru participanţii înfierbântaţi de razele soarelui. Fiind îndrumaţi de bandă în unele zone sau de crucea albastră/galbenî şi punctul roşu în altele, după apr. 8 ore, traseul de regularitate a fost parcurs în întregime.

                    Cum povestea nu se putea încheia aici, dupa servirea unui gustos gulyas pregătit cu mare  drag de bucătarul nostru, participanţii ne-au prezentat cu mândrie realizările lor la proba de slide-show, iar apoi proba de cultural cu multe râsete, cântece, poezii şi scenete, s-a încheiat ziua de concurs în care fiecare a dat ce avea mai bun pentru a câştiga.

                    Ultima zi, o duminică călduroasă, a lăsat emoţiile să cuprindă participanţii şi mai ales organizatorii când a venit vremea anunţării câştigătorilor. Suntem tare mândri de cluburile care ne-au onorat cu prezenţa şi cărora le mulţumim:

1. C.T. CREASTA COCOŞULUI BAIA MARE

2. OPAIŢUL RODNEI BAIA MARE

3. C.T.A. MĂGURA CISNĂDIE

4. TRASCĂU CORP ZLATNA

5. BUILA VÂNTURARIŢA RM. VÂLCEA

6. C.T.A. CĂLĂUZA CARPATINĂ PETRILA

7. SALAMANDRA SATU MARE

8. URSUL BRUN ORADEA

9. C.E.T.M. ALBAMONT ALBA IULIA

10. A.T.M. KOGAION ORAŞTIE

11. A.T.M. CORYDALIS MEDIAŞ

                      Festivitatea de premiere a fost un prilej de a ne cunoşte mai bine, fiecare participant  primind o diplomă, iar cei care au fost experţi la unele probe,  o medalie şi un premiu. Felicitări speciale C.T. CREASTA COCOŞULUI BAIA MARE, care anul acesta a plecat cu Trofeul.

                       În speranţa că muntele ne va aduce din nou împreună la anul, vă mulţumim tuturor pentru că ne-aţi fost alături şi că împreună am trecut de o altă etapă în istoria Trofeului Someşului.

                        Mulţumiri speciale sponsorilor noştri:

– S.C. STRAUSS ROMANIA- http://www.strauss-group.com/en/

– Magazinului de echipament montan DaVision din Turda,  http://davision.ro

– Fundaţia de Ecologie şi Turism Potaissa Turda – www.turdeni.ro – www.turdaturism.ro

Mulţumim tuturor mebrilor Clubului de Turism Montan „SOMEŞUL”

Mulţumim pentru poze: Alin Rosca, Marius Gavrisan, Mihai Calin Simion.

Distribuie mai departe ...

5 Comments

  1. Frumoasa organizare, se vede ca respectati traditia, cu de toate, palinca, cafea in fiecare dimineata, mancare la ceaun, nu pot decat sa va felicit si sa va urez la cat mai multe editii, respectand traditia!

  2. Frumoasa organizare indiferent de comentarii, acele pot fi multe lungi si fara rost…S-a vazut munca pe care au depus-o organizatorii sa inpace pe toata lumea… Nu ai cum sa multumesti pe toti dar mi-ar placea sa vad o asemenea organizare la fiecare club ce a tot comentat pe la unele colturi… Spor in toate….

  3. Aw, this was an extremely nice post. Within idea I would like to put in writing like this additionally — taking time along with actual energy to make a good article

  4. Super frumos, eu am fost pentru prima data la un concurs de genul asta, am ramas foarte uimit de cat de frumos poate sa fie, si cant de costisitor pentru organizatori. Felicitari si la cat mai multe editii!!!!

Comments are closed.