Un Weekend minunat la munte-Retezat

            Planific acest weekend minunat la munte din luna ianuarie, ştiind  că singurul liber era în 24-26 februarie. Stabilim cu domnul Iulian Timar să mergem pe Valea Doamnei în Făgăraş, dau câteva telefoane şi ne adunăm o gaşcă, dar pe ultima sută de metri înţelegerea cade iar lumea renunţă .  Din cei rămaşi nimeni nu mai fusese în zonă, astfel ca am fost obligaţi sa  dăm o reconfigurare a traseului : stabilesc cu Simi să mergem în Retezat cu cei de la Anotimpul 5.

             În 24, ne întâlnim la Cluj  o trupă de patru persoane(Simi, Teo, Anca, Alex), urmând ca pe drum să ne întâlnim cu ceilalţi (Anca, Luin, Ana, Anca). Prima trupă ajunge mai repede şi hotărâm să mergem să ne cazăm la cabana Pietrele, reuşim să urcăm mai sus de Nucşoara spre Cârnic unde abandonăm maşina după o experienţă neplăcută cu lanţuri de proastă calitate şi o serie de înpins maşina. Hotărâţi să nu mai lăsăm pe nimeni să ne strice acest weekend minunat la munte continuam drumul pe jos , care, deşi  anevoios , presărat cu griji, a avut şi bancuri , glume. Ajunşi la cabana Pietrele aflăm ca nu cazează pe nimeni şi că trebuie să mergem la Genţiana, unde , îl trezim pe domnul Mircea care nu prea a fost încântat de prezenţa noastră târzie(aproximativ 00:30), ne explică că ne cazează sus la priciuri şi că acolo nu e foc , deci e puţin mai rece. Ne cazăm, mâncăm puţin iar în jurul orei 4 şi ceva se alătură şi celălalt grup. În 25 ne trezim mai greoi şi mai zăbovim în pat,  apoi ne mutăm jos,  deoarece  grupul care era cazat a plecat acasă.

 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos

            Ziua a continuat cum nu se putea mai bine, în compania minunatelor voci, a fetelor Simi şi Ana(vă mulţumesc pe această cale), cu o mică plimbărică pe lângă cabană şi puţină bătaie cu zăpadă, iar seara s-a încins un joc de mimă urmat de puţin cântec.

           În 26 ne trezim dimineaţă bună, ora 5 , măncăm puţin, adunăm bagajele şi pornim spre mănăstirea Prislop care este în satul Silvaşu de Sus, judeţul Hunedoara unde ajungem la timp să participăm la slujbă, să mergem la mormântul părintelui Arsenie Boca şi peştera Sfântului Ioan de Prislop. Pornim spre casă cu aceleaşi amintiri plăcute pe care ni le oferă muntele de fiecare dată.

        În acest weekend minunat la munte au fost : Anca x 3 , Simi, Ana, Luin, Teo, Alex

Distribuie mai departe ...