Școala altfel – 2017

”Nu putem ajuta pe toată lumea, dar oricine poate ajuta pe cineva.”

         După cum am promis, ne-am prezentat la scoala din Mintiu, județul Bistrița-Năsăud, cu emoții, nerăbdare și mare bucurie. Am fost întâmpinați cum nu se poate mai frumos, cu zâmbete sincere și chipuri luminate, ce ne vor face mereu să revenim cu drag.

         Pentru o zi am fost și noi copii și ne-am bucurat de vremea bună și de joculețele ce ne-au dus cu gândul la copilărie și ne-au făcut să ne reamintim de cât de puțin este nevoie să fi fericit. Este suficient un sac, o frânghie, câteva baloane, multă energie, puțin soare și restul doar voie bună. Entuziazmul lor ne-a copleșit repede și nici nu ne-am dat seama cât de repede a trecut timpul.

         Am dansat, am cântat, am făcut poze, ne-am întrecut în jocuri, ne-am bucurat de fiecare zâmbet sincer și plin de recunoștiință venit din partea prichindeilor.

         Am fost ”sufocați„ cu îmbrațișeri și pupici, și ne-am bucurat de fiecare în parte. Printre puținele pauze care le-am făcut, am povestit copiilor ce inseamnă muntele si cât e de important să păstrăm curățenia pe munte.

          Fără să ne dăm seama timpul zburase și ziua se apropia de sfârșit. Pentru prestația și pentru faptul că ne-au binedispus, am premiat fiecare copil cu câte un cadou constând în articole de birotică, binevenite pentru scoală și grădiniță cât și nelipsitele dulciuri și câte o diplomă cu locul 1,  fiindcă pentru noi toți sunt egali și câștigători.

          Cu părere de rău dar cu bucuria că am putut ajuta copii, și a ne reaminti de frumoasa copilărie unde totul este minunat și lipsită de griji. Ne-am luat la revedere și am plecat la drum spre casă, siguri fiind că și anul acesta am făcut o treabă bună la”Școala altfel” Mintiu.

          Pe aceasta cale dorim să mulțumim celor care ne-au fost alături [Bianca,Cristi,Rostaş,Vali,Botoş F Zoly] și celor care ne-au susţinut moral sau financiar de la depărtare membrii „CTM Someşul Sălaj” .

Distribuie mai departe ...