TROFEUL „SOMEŞULUI” ediţia I-a 9-11 septembrie

           Clubul nostru a avut deosebita plăcere de a vă invita şi de a organiza prima ediţie a concursului cu tematică eco-turistică montană organizata în arealul Masivului Vlădeasa, în Parcul Natural Apuseni.

           Pregătirile acestui eveniment au început cu aproximativ o luna şi jumătate inaintea desfăşurări evenimentului. Cu ajutorul Domnisoarei Oneţ Cristina şi cu ajutorul Domnului Opriş Ionut, fără care nu se putea duce la bun sfârşit acest proiect. Le mulţumesc din suflet lor şi tuturor care s-au inplicat în desfăşurarea acestuia.

Am plecat de joi să pregătim tabăra Alex, Jony, Bianca, Iulia. Am ajuns la pensiune, am instalat corturile, am descărcat maşina care era plină de bagaje, şi am mers toţi la adunat lemne. Vineri au venit în ajutor şi Domnii Răzvan şi Prise’ care ne-au mai dat câte o mană de ajutor ca totul să fie bine pe când vin participanţii. În jurul ore 17 au început să sosească oamenii până în jurul orei 23. Am întâmpinat musafirii cu o palincă tradiţională. Seara a continuat cu aşteptarea participanţilor, cu un foc de tabără în acordul chitarilor.

        Sâmbătă dimineaţă ne trezim, pregătim cafeluţa, urmează şedinţa tehnica şi în jurul orei 09:20 pornim în traseul de regularitate, mergem în traseu şi după 20 de minute ajungem la proba de alpinism. Traseul a continuat pe la cascada Vălul Miresei şi apoi pe spectaculosul traseu al Grotelor, care pe majoritatea participanţilor i-a încântat. Am parcurs traseul, după  care am ajuns la refugiul salvamont, unde a fost o pauză şi testul de zonă, traseul a continuat pe stânca Lespezi care este un punct minunat de belvedere, şi foarte încântător pentru iubitorii de natură. După toate acestea, oamenii s-au întors în tabără, unde a început proba de orientare (P.S. Ne cerem scuze pentru postul 7) Şi apoi mâncarea oferită de noi prin domnul Kelemen Tiberiu. Seara a continuat cu proba de slideshow şi apoi ne-am mutat la foc unde s-a ţinut proba de cultural care a fost deosebit de frumoasă şi care ne-a dat mult de furcă pentru că toate cluburile au avut o prestaţie foarte bună. După proba culturală seara s-a încins superb cu un dans de grup în jurul focului…absolut superb…mai absolut ca votca…

          Duminică ne trezim mai greoi, deoarece a fost scurtă noaptea, şi unii dintre noi s-au trezit pictaţi pe locurile care le-au lăsat dezvelite. În jurul orei 10 începe festivitatea de premiere şi apoi cu regrete şi lacrimi începem să ne luăm la revedere de la oamenii dragi care ne-au bucurat cu prezenţa lor, şi le mulţumesc băieţilor de la Mediaş pentru dedicaţia care mi-au facut-o la final, că dacă o auzea şi mama mea nu o mai puteai opri din plans o săptămână!

         Cluburile participante în ordinea sosirii lor in tabără: Pajura Turda, Ecotop Oradea, M.I.B. Oradea, A.T.E. Dianthus Mediaş, C.T. Pietrele Şoimului Cavnic, A.T.E. Salamandra Satu-Mare, C.T. Creasta Cocoşului Baia-Mare, Opaiţul Rodnei Baia-Mare, C.T. Acropolis Aiud, C.E.T.M. Albamont Alba-Iulia, A.T.E. Trascău Corp Zlatna, Mureşmont „sebisicristina” Luduş.

Clasament

Proba de Alpinism: 1. C.E.T.M Albamont 1’02”

2. Pajura Turda 1’19”

3. A.T.E. Dianthus 1’33”

4. C.T. Acropolis 02’03”

5. C.T. Acropolis II 03’15”

6. C.T. Pietrele Şoimului 03’56”

7. M.I.B. Oradea 05’45”

 

Proba de Orientare: 1. A.T.E. Dianthus 09’26”

2. C.T.E.M. Albamont 12’40”

3. C.T. Pietrele Şoimului 14’55”

4. Opaiţul Rodnei 16’29’

5. M.I.B. Oradea 16’54”

6. C.T. Acropolis 21’52”

7. C.T. Creasta Cocoşului 30’40”

8. C.T.E.M. Albamont II 34’15”

9. Muresmont 38’14”

10. Pajura Turda 43’13”

11. Voluntarii 49’30”

12. A.T.E. Dianthus II 49’43”

 

Proba de Regularitate: 1. C.E.T.M. Albamont- 160

2. A.T.E. Dianthus-150

3. Acropolis I-135,5

4. Acropolis II-107,5

5. A.T.E. Salamandra-100,8

6. Muresmont-90,8

7. Pajura Turda-90

8. C.T. Pietrele Şoimului-86,6

9. M.I.B. Oradea-84

10. C.T. Creasta Cocoşului-80,8

11. Opaiţul Rodnei-70.

 

Proba de slideshow: 1. Pajura Turda

2. A.T.E. Dianthus

3. C.T. Creasta Cocoşului

 

Proba de Cultural: 1. A.T.E. Dianthus

2. C.T. Pietrele Şoimului

3. C.T. Acropolis

 

CLASAMENTUL GENERAL

Trofeul: A.T.E. Dianthus Medias

Locul I C.T. Pietrele Şoimului Cavnic

Locul II Pajura Turda

Locul III C.T.E.M. Albamont Alba-Iulia

       Le mulţumim tuturor sponsorilor şi colaboratorilor care ne-au sprijinit în desfăşurarea acestui eveniment:

– Complex Turistic Botesti-Câmpeni

– Pensiunea Şuşman-Răchiţele

– Salvamont Salvaspeo Vlădeasa-Cluj

– Fam. Opriş-Aluniş Sălaj

– Fam. Silaghi-Aluniş Sălaj

– Fam. Olear-Sighetu-Marmaţiei

– Domnişoarei Oneţ Cristina

– Domnilor: Opriş Ionut , Sipeţian Cristian , Kelemen Tiberiu

– Tuturor membrilor C.T.M. Somesul + Domnişoarelor Opriş Bianca şi Marian Iulia

– Tuturor participanţilor şi sperăm să ne vedem şi la anu’!!!

Distribuie mai departe ...