TROFEUL „SOMEŞUL” EDIŢIA a V-a 04-06.09.2015

          Şi cum toamna se numără bobocii, noi, membrii C. T. M. Someşul Sălaj numărăm boabele de fasole pentru ceaunul ce-l pregătim prietenilor noştrii munţomani ce vor veni la Trofeul Someşul, concurs cu tematică eco-montană.

          Într-o zi de joi, 3 septembrie, ne urcăm în maşini şi pornim către satul Colţeşti, judeţul Alba, pentru a pregăti toate cele necesare pentru concurs. Munţii Trascăului ne găzduiesc şi de această dată, la a v-a ediţie a Trofeului Someşul.

        Însoţiţi de voie bună, vineri mai spre seară, încep să se adune şi cluburile participante. Ca nişte gazde bine primitoare îi întâmpinăm cu slănină, ceapă şi nelipsita pălincă, iar mai apoi îi invităm să ni se alăture la focul de tabără ce ne încălzea atât trupul cât şi sufletul cu porţie de fasole.

          Sâmbătă, dis de dimineaţă se aude o voce suavă ce anunţă începerea şedinţei tehnice şi înscrierea participanţilor în concurs. Alex, şef de breaslă, oferă informaţii preţioase cu privire la traseul de regularitate şi probele de care se vor impiedica pe parcursul traseului (proba de alpinism, proba teoretică şi proba de (dez)orientare).

          Traseul oferă pe lângă o bogată floră (micuţele urzici şi alte plante minunate de care să te agăţi) şi o panoramă deosebită asupra masivului Piatra Secuiului, iar când mai poposeşti, inspiri adânc şi priveşti în zare unde se iveşte Cetatea Trascăului învăluită în mister. Trecând de proba de alpinism şi de minunatele urzici, ajunşi pe Vârful Ardaşcheia – 1240 m, unde două fete cu zâmbetul pe buze şi cu pletele-n vânt anunţă participanţii că au ajuns la proba teoretică. După  parcurgerea testului, cu oarecare emoţii, munţomanii noştrii pornesc din nou pe traseu. Grohotişul de la coborâre se pare că nu le-a dat prea multe bătăi de cap participanţilor, iar aceştia iau busola în mână şi aleargă către ultimul obstacol, proba de orientare.

          La finele traseului, bucătarul nostru iscusit ne aşteaptă cu ceaunul pregătit (nu degeaba am numărat boabele de fasole). Acesta trage cu coada ochiului la participanţi care se bucură de minunatele bucate (mulţumiri bucătarului, Viziteu Daniel, mâncarea a fost extraordinară). Proba foto a fost puţin dificilă. Peisajele imortalizate în fotografii dădeau un sentiment de basm. Dar o privire critică şi una blândă au ales fotografiile cele mai bune.

          Proba surpriză m-a făcut să ma simt din nou copil, săritul în sac. Fiecare club desemnându-şi câte un reprezentant să ţopâie pentru marele premiu, sau marile premii fiecare primind câte o pungă de pufuleţi cu surprize. Tot timpul am iubit lăsarea serii, focul de tabără, sunetul chitării şi proba culturală. Poeziile, scenetele, cântecele au dezmorţit liniştea nopţii. Şi norii au fost prezenţi şi atenţi la sunetul chitării, la un moment dat revărsându-şi lacrimile asupra noastră. Erau trişti că era ultima seară.

         Cu o uşoară durere în suflet, deoarece timpul trece atât de repede, a sosit şi mult aşteptata zi a premierii, duminică. Anul acesta râvnitul trofeu a fost câştigat de un grup de fete drăguţe din Cluj-Napoca , Lady` Caliente (la primul lor concurs de turism montan).

         Locurile I, II, şi III au fost luate prin multă muncă de:

I. Acropolis Aiud

II. ”Micul Prinţ” Bistriţa

III. Opaiţul Rodnei Baia-Mare


           Am avut alături de noi, dragi prieteni de la cluburile:

1. Inter Arte Turda

2. Prieteni Buni Cluj

3. Divorţuri şi Partaje Simeria (Siberia)

4. Buila Vânturariţa Râmnicul Vâlcea

5. Cutezătorii Munţilor Satu-Mare

6. Opaiţul Rodnei Baia-Mare

7. ”Micul Prinţ” Bistriţa

8.  Acropolis Aiud

9. Lady` Caliente Cluj

10. A.T.E. Salamandra.

          Felicitări tuturor participanţilor şi vă mulţumim că ne-aţi fost alături. Să ne revedem cu bine la anu, şi mai repede la concursurile ce urmează să fie.

          Iubeşte muntele ca pe propria-ţi mamă!!!

          Mulţumiri speciale sponsorilor şi partenerilor noştrii:

–         Inter Arte Turda

–         Transilvania Broker Bistriţa

–         S.C. Strauss România

–         Opriş Ionuţ

–         Luca Alin

–         Bianca Opriş

–         Cristi Sălăjan.

–         Vintilă Petru

–         Viziteu Daniel

–         Tuturor membrilor clubului care s-au inplicat în organizarea acestui eveniment. 

Nume Club Alpinism Orientare Regularitate Cultural Foto Total
LADY’S  CALIENTE 80 85 90 100 100 455
ACROPOLIS  AIUD 100 100 50 100 100 450
„MICUL  PRINŢ”  BISTRITA 80 80 70 100 100 430
OPAIŢUL RODNEI 80 65 80 100 100 425
CUTEZĂTORII MUNŢILOR SM 90 70 60 100 100 420
BUILA VÂNTURARIŢA 95 75 50 100 320
DIVORŢURI ŞI PARTAJE SIBERIA 80 95 40 100 315
PRIETENI BUNI CLUJ 90 100 100 290
INTER ARTE 80 60 40 100 280
Distribuie mai departe ...

6 Comments

  1. Mandru mai dragilor, seriozitate si suflet la organizarea acestui eveniment. Sunt uimita cum va ies lucrurile si nu pot decat sa va felicit si sa va urez mult succes in tot ce faceti, multa sanatate si sa ne auzim la peste 30 de editii. Dunnezeu sa ne binecuvinteze!

  2. Doamne ajuta! Dumnezeu sa ne binecuvinteze pe toti! Multumim pentru toate comentariile si celor care inca ne contesta. Multumim pentru incurajari si sper sa ne vedem la peste 30 de editii!!

  3. Felicitari! Nu pot sa cred ca au trecut asa repede anii! Parca ieri participam la prima editie – ce mai distractie a fost, iar azi trebuie sa va felicit pentru cea de-a V-a. Alex, esti super norocos ca mereu te inconjori de oameni frumosi, speciali, care pun suflet in tot ceea ce fac, asa ca tine! Mult succes pe mai departe! Abia astept sa ajungem la editia a X-a.

Comments are closed.