1 Decembrie în Retezat

              Am dat curs invitației domnișoarei Sim Adriana de a petrece Ziua Națională a României la munte și anume în munții Retezat în complexul turistic Râușori la Cabana Trei Brazi “frumoși”. Plecăm la drum din diferite colțuri ale țării : Timișoara, Cluj, Vâlcea, Turda, Alba. Pe data de 28 noiembrie iată-ne ajunși la locul cu pricina, o gașca de 13 pesoane cu foarte mult chef de distracție și cu foarte multă poftă de aș etala talentele la diferite instrumente muzicale. Seara s-a lăsat cu chef și voie buna în acorduri minunate de chitară până târziu în noapte.

 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos

                A doua zi unii din noi mai harnici au plecat în drumeție, alții au mai lenevit în pat, și apoi au continuat cu diferite jocuri și cântece. Ne-am plimbat puțin pe langă cabană și apoi ne-am pus pe gătit în acorduri de chitară oferite de domnul Radu. Seara a continuat la fel ca cea trecută până tărziu în noapte și în plus ne-am pus pe vizionat un film la videoproiector.
                 Duminică mai dis de dimineață a fost rândul nostru să plecăm în drumeție, am plecat pe traseul marcat cu bandă roșie ce avea să ne ducă până pe vârful Retezat. Am trecut pe lângă pârtia de schi și apoi am luat în piept pădurea veșnic verde, am continuat și am ieșit în golul alpin pe la altitudinea 1900 m. Continuăm și urcăm pe bolovanii aceia imenși și alunecoși până ajungem la Lacul Ștevia 2060 m. Aici pierdem aproape o ora pe aceiași bolovani, și încercm să urcăm spre șaua Lolaia. Nu după mult timp coboară o ceață densă care ne face să renunțăm la planurile noastre, începem coborârea care este foarte anevoiasă, ne oprim la pârâul Ștevia și aici luăm masa. De aici lucrurile au mers mai bine și am ajuns la timp înaintea lăsării serii înapoi la cabană. Seara ne-am pus pe cântat când după ora 24 ne-am dat seama că e ziua Națională a României, și atunci am scos tricolorul din rucsac, toți au izbucnit în aplauze.
                 Luni a fost mai greu cu trezirea, ne-am mișcat în reluare, într-un târziu am reușit să adunăm bagajele și apoi cântăreții noștrii s-au pus mai cu foc pe cântat și a fost foarte greu să ne punem în mișcare.
Cu speranța că o să repetăm ”experiența” ne despărțim cu părere de rău că totul s-a terminat atât de repede.
                 Mulțumim familiei Damian – administratori ai cabanei, pentru ospitalitate și nu în ultimul rând lui Radu, Vasi, Alex, Sorinei și Andrianei pentru acordurile de chitară și cântecele care și acum răsună în inimile noastre.

Distribuie mai departe ...

3 Comments

  1. Ce dragut mod de a sarbatori ca sunteti romani! felicitari pentru tura si ma bucur sa vad atata determinare si pasiune pentru munte! Felicitari, dragi romani!!!

Comments are closed.