Peretele Colţului Crăpat(Cipkeş) 5A, VII+ 5lc.Cheile-Turzii

           Visez de mult timp să fac acest traseu, am avut o tentativă cu Octav, dar acum norocul îmi surâde cu Andrei. Ne hotărâm târziu şi pe la ora 12:40 plecăm din Turda, în jurul orei 14 intrăm în traseu care are 5 lungimi de coardă(5 x 30m ), gradul 5A, VII+. Luăm coarda mea de 70 m, ceea ce ne permite să facem câte două lungimi o dată. Pleacă Andrei cap de coardă pe primele 2 lungimi care erau destul de nervoase dar frumoase, erau multe aloveole cu asigurări multiple.

 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos

          Ajung la el şi hotărâm că cel mai bine e să meargă el cap şi pe următoarele 2 lungimi şi eu să merg pe ultima. Înainte să ajung în regruparea 4 dau de o mică surplombă, nu era grea, prize multe, la mâini, la picioare, doar că s-a terminat benzina. Andrei se enervează puţin deoarece se pregătea de ploaie. A treia încercare e cu noroc, ajung la el,  şi pe ultima lungime pleacă tot el. Începe să plouă cu stropi mari ceea ce face ca Andrei  şi cu mine să  urmăm traseul cât mai rapid, uitând de oboseală şi de griji. Ne schimbăm rapid papuceii, mergem puţin pe creastă să găsim retragerea. Facem 2 rapeluri în tandem şi pornim spre potecă, unde puneai piciorul te făcea să o iei la vale.    

        După câteva serii de trânte şi julituri ajungem „cu bine” în potecă. Încheiem această aventură frumoasă la o bere rece în capătul cheilor. În această peripeţie au fost: Corţ Andrei, Pop Alex(Moşu).

Distribuie mai departe ...

1 Comment

Comments are closed.