Revenire după revelion în Munții Rodnei

          Imediat după seara de revelion îmi stătea gândul la un munte mai mare în prag de iarnă alături de bunul meu prieten și tovarăș de club Ionuț.

          Iată-ne miercuri 6 ianuarie 2016 în drum spre munții Rodnei, eu cobor de la muncă și domnul Jhonny vine în Vișeu de Sus(a se citi Ghișeu), mergem până în Borșa cu mașina și urcăm cu ia pe marcajul bandă albastră până la ramificația cu schitul Pietroasa. De aici luăm rucsacii în spate și plecăm spre minunata căldare a Iezerului.

          După un urcuș de aproximativ 2 ore și 40 de minute ajungem în căldarea cu pricina. Aici  primim permisiunea de a ne face bivuac de la doi oameni deosebiți cu care am depănat ceva amintiri până târziu în noapte alături de ceva romane și nuvele ștințifico-fantastice.

          A doua zi ne trezim rapid și cu noaptea în cap o luăm spre vârf, vremea era ușor nehotărâtă, ajungem la Lacul Iezer (2129 m), de aici ne montăm colțarii, luăm pioleții și plecăm mai departe, între timp vremea s-a hotărât să ne strice planurile, a coborât ceța, a început să ningă și să viscolească. Nu ne dăm bătuți și continuăm traseul, ceața devenea tot mai densă încât îți putea rezema bicicleta în ea.  Am urcat timp de 2 ore și 30 de minute, vâlcelul era din ce în ce mai abrupt, nu știm dacă suntem pe drumul cel bun, nu dorim să renunțăm dar după o urcare în patru labe cu pintenii frontali de la colțari și în pioleți ne gândim cât de  interesant  o să fie la coborâre, mai mergem tot așa preț de câteva minute bune când începem să ne afundăm până la brâu. Ne consultăm și decidem de comun acord  că cel mai bine e să ne întoarcem deoarece era riscul să declanșăm limba de zăpadă și nu merită riscul.

          Ne întoarcem rapid la bivuac, cu durere îngrozitoare de cap și dinți de parcă muntele încearcă să ne gonească de acolo deoarece nu ne aflăm la momentul potrivit. Facem o plecăciune în fața Mărie sale Muntele și îi respectăm decizia. Strângem rapid bagajele și o luăm la vale foarte rapid în modul silențios cu gândul la o farmacie.

          În această minunată aventură au fost:  Ionuț Opriș (Jhonny), Alexandru Pop (Moșu, Alex, Domnu* Preș)

          Articol scris de Alexandru Pop.

Distribuie mai departe ...

1 Comment

Comments are closed.