TROFEUL „SOMEŞUL” EDIŢIA a IV-a 5-7 Septembrie

                Şi de data aceasta judeţul Alba ne-a găzduit pentru organizarea celei de a-IV-a ediţii a concursului cu tematică eco-montană, Trofeul ‘’Someşului’’. Anul acesta ne-am mutat în Munţii Trascăului, la Piatra Secuiului, un loc perfect pentru iubitorii de munte şi pentru desfăşurarea acestui concurs, cu peisaje cât se poate de frumoase şi foarte primitoare.

                Noi, organizatorii, am ajuns de joi la refugiul Salvamont unde am campat şi am făcut ultimele pregătiri pentru ca totul să iasă conform planului. După multă strădanie, totul părea să fie gata pentru concursul ce avea să înceapă sâmbătă, 6 septembrie, dar nu înainte de a sosi prietenii noştrii montaniarzi din cele 11 cluburi de turism montan participante şi de a le ura tradiţionalul “Bun Venit!” cu slănină, ceapă si pălincă.

               Dacă momentul de joi seara, petrecut lângă foc la poalele muntelui cu muzică si voie bună l-am considerat deosebit, vineri seara a fost o schimbare radicală după sosirea participanţilor: chitări, voci blânde, bătăi din palme, veselie panâ tarziu în noapte, zâmbete şi oameni frumoşi şi dornici de experienţe noi.
Sâmbătă, ziua cea mare, a început cu o mică şedinţă tehnică pentru ca participanţii să raspundă provocărilor cât mai bine şi corect. Aşa cum ne-am obijnuit, concursul a fost împărţit în 5 probe (regularitate + proba teoretică, alpinism, orientare turistică, proba slide-show şi proba culturală care a încheiat concursul). Chiar dacă traseul a impus o anumită dificultate şi busola le-a cam dat bătaie de cap unora la proba de orientare, frumuseţea peisajului şi deliciosul gulaş făcut în ceaun de bucătarul nostru domnul Viziteu Daniel, promis la sfârşitul primelor 3 probe, a compensat orice altă problemă ivită pe traseu. După ce am mâncat bine, seara s-a lăsat şi ne-am adunat pentru ultima dată lângă foc într-un cântec şi voie bună, urmând să vizionăm, filmuleţele echipelor pentru proba de slide-show. Seara a continuat până târziu în noapte in sunetul armonios al chitarelor.
                Dumincă, o zi plină de emoţii: am aflat câstigătorii şi am înmânat marele trofeu. De acest privilegiu s-a bucurat în acest an C.T HAI CU NOI! AIUD, acumulând cele mai multe puncte (Felicitari dragilor!). În funcţie de “talent”, participanţii au primit diplome, medalii şi premii pentru fiecare proba a concursului. Diplome de participare au fost inmânate tuturor celor prezenţi, inclusiv Liric şi Piniata.
                Am râs, am cântat, am legat prietenii, am dat viată unor amintiri frumoase şi asta face ca cea de-a IV-a ediţie a Trofeului Someşului să fie considerată un adevarat succes. Sperăm să nu ne oprim aici şi să îmbătrânim alături de Trofeului ‘’Someşului ‘’ şi de prietenul nostru de suflet .…. MUNTELE.
                Mulţumim cluburilor participante :
A.T.E. Corydalis Mediaş
C.M. Heniu Prundul – Bârgăului
C.T.M. Şoimii Carpaţilor Cluj – Napoca
C.T. Creasta Cocoşului Baia – Mare
C.T.M. Vânturariţa Râmnicu Vâlcea
C.T. Acropolis Aiud
C.T. Hai Cu Noi! Aiud
C.M. Delta Dunării Sfântul Gheorghe
Începătorii Turda
Alcolicii Anonimi Cluj – Napoca
2 Stupid Dogs Zlatna

                 Mulţumiri speciale sponsorilor noştri:
S.C. STRAUSS ROMANIA – http://www.strauss-group.com/en/
Transilvania Broker – http://transilvaniabroker.ro/
Fam.Opriş din Aluniş – Sălaj
Fam. Silaghi din Aluniş -Sălaj
                Mulţumim tuturor mebrilor Clubului de Turism Montan „SOMEŞUL” care s-au inplicat în acest eveniment
                Mulţumim pentru poze: Radu Şerbănescu , Alexandra Şerban, Petre Vintilă. 

                Articol scris de : Şerban Alexandra.

Distribuie mai departe ...

7 Comments

  1. Foarte frumos, ca de obicei, cu cafea, cu mancare, cu premii, ce sa mai zic organizare jos palaria, daca oi fi sanatos cu siguranta ne vedem si peste 30 de ani, spor si multa sanatate

  2. Imi pare rau ca n-am putut veni,fiindca e foarte frumos acolo, dar ne vom vedea la anul cand sigur ma lasa.
    Pana atunci draga unchiule a stii ca te iubesc foarte mult si te asteptam cu drag la noi.
    🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

  3. Minunat, ce pot sa mai zic, o organizare beton, pacat ca nu este un calendar cu concursurile de turism sa nu se mai suprapuna, in acest weekend au fost 3 concursuri, e pacat ca atunci ar fi mai multa lume la unu singur, poate se va organiza putin treaba si pe viitor sa nu se mai suprapuna, propun o intalnire sau macar sa se vorbeasca intre cluburi si sa se stabileasca cat de cat un calendar, Va multumesc si spor in toate.

  4. Da ar fi frumos sa ne organizam din timp, dar e greu sa te intalnesti cu toate cluburile o data, noi cel putin cred ca de acum in colo vom ramane tot in primul weekend din septembrie, mai devreme nu avem cum sa organizam iar de obicei in luna august suntem plecati pe afara, multumesc de participare si de comentariu! Carari cu soare!!

  5. Super organizare, n-ai cum sa nu observi eforturile organizatorilor de a face un concurs reusit. Bravo si spor in tot ce faceti voi.

Comments are closed.