Ediția a V-a a Săptămânii bobocilor Răchițele 23 octombrie 2016

          Pentru că, Clubul de turism montan Someșul Sălaj, este bucuros, să aibă ca membrii, mulți dintre studenți sau foști studenți ai Facultății de Geografie, câțiva dintre aceștia (Ciobanu Eugen și Șerban Alexandra) au pus la cale organizarea celei de a V-a ediții a ’’Săptămanii bobocilor’’ în care și ieșirea de la Răchițele, devenită tradiție în rândul studenților geografi din anul I. Profesorii facultății, care s-au ocupat 4 ani de păstrarea acestui obicei, ne-au predat stafeta cu mare încredere, în acest an și ne place să credem că a fost o ieșire minunată în care studenții s-au distrat cu noi și noi la randul cu ei.
          Totul a început foarte matinal, la ora 6, ora de pornire din Cluj-Napoca spre Răchițele. Drumul nu a durat foarte mult, însă suficient încât să încingem atmosfera în autocar și a ne cunoaște mai bine între noi, prezentându-ne la microfon așa cum am stiut fiecare mai bine. Odată ce am ajuns, după câteva indicații despre buna desfășurare a traseului și despre bunele maniere a omului pe munte, ne-am pornit la drum pe traseul Lespezilor și mai apoi pe traseul Grotelor. Pe parcurs, trebuia să trecem printr-o mică peșteră, unde intrai pe o parte ghemuit și ieșeai pe alta, având pentru noi, semnificarea renașterii. Chiar dacă nu pentru toți a fost usor, buna dispoziție nu au uitat-o acasă (sau în autocar), astfel încât toată lumea se distra. Dacă pentru unii, marea provocare a fost drumeția, pentru alții, tiroliana i-au pus la încercare, insă, aproape toți au trecut cu brio ca niste adevărați geografi.
          Fiind luna octombrie, vremea nu a fost așa călduroasă, astfel încât i-am așteptat pe toți cu ceai fierbinte, dar și cu de-ale gurii pentru a căpăta energie, deoarce activitățile nu se opreau aici. A urmat concursul, ce consta într-un număr de câteva probe de echipă și care a pus la bătaie trofeul Facultății de Geografie. Foarte hotărâți, energici și cu dorința de a câștiga, bobocii și-au pus în joc toate abilitățile astfel încât echipa lor să câștige. Înainte de a se lăsa seara, concursul s-a sfârșit, cu echipa câștigătoare, numită PETARDĂ. Ca să-i felicităm pe toti pentru concurs, dar mai ales pentru decizia de a participa în acestă excursie, ne-am readunat lângă foc, urmând ca fiecare să primească o diplomă de inițiere în tainele și valorile Geografiei. Tot acest proces, nu se putea face însă fără ‘’botezul geografului ‘’, ce consta în a bea un shot de tărie( țuică, Milcov sau vin), și abea după aceasta îi puteam declara inițiați.
          Toată lumea încălzită, ba de foc, ba în urma botezului, și-au încălzit și vocea fredonând cantece de munte, socializând și cu păreri de rău ca ziua a trecut și a sosit momentul să ne reîntoarcem la Cluj.
          În toată această activitate desfășurată la Răchitele, am fost sprijiniți de: Inter Arte Turda, Valentin Anghelescu, membru al Clubului de turism montan Someșul Sălaj, Loredana Talpoș, ghid turistic al asociației Cluj Guided Tours, domnii profesori Zotic Vasile și Diana Alexandru precum și de Florin Mihuț, șeful salvamontului Vladeasa-Cluj, împreună cu voluntarii, Mihuț Cătălin și Octavian Răchițeanu. Vă mulțumim vouă și tuturor studenților care au participat!

Distribuie mai departe ...

1 Comment

Comments are closed.