EVADARE LA PĂLTINIȘ, MUNȚII CINDREL

        După aproximativ 2 luni de la trecerea dintre ani, de când am fost la Straja, ne-am adunat din nou într-un număr mare pentru a porni către Stațiunea Păltiniș. La doar 32 km de oraşul Sibiu , staţiunea Păltiniş este situată în inima Munților Cindrel, înconjurată de păduri dese şi răcoroase, culmi montane şi păşuni întinse.

          În 26 februarie, pornisem nerăbdători la drum, lăsând la o parte viața cotidiană și poluată. Hotărâsem să părăsim din nou orașul agitat, spre a ne îndrepta pașii spre natură, alte valori, spre simplitate și lecțiile ce ni le oferă profesorii noștri MUNȚII.

          O parte dintre colegi au pornit cu autocarul din Cluj spre Sibiu, unde m-am întâlnit cu ei la un suc. Ne-am făcut câteva selfie-uri, le-am luat pe fete și am pornit către Păltiniș. Băieții și Geo, au venit cu un autobuz. Când am ajuns la Păltiniș, am găsit până la urmă cabana ascunsă între brazi a lui Radu , de la Clubul Phoenix Cluj, cu care ne-am întânit ulterior. Când seara s-a lăsat , am auzit sunetul unei chitare, apoi o voce. Era Bogdan, un alt membru al Clubului Phoenix. Ne-am adunat cu toții în jurul lui și l-am acompaniat în refrenuri. Câteodată ne-a apucat nostalgia, alteori tristețea, iar alteori bucuria…  Eram la o cabană, în munte, noapte târzie, zăpadă și niște versuri așezate pe tabulaturi. Eram noi, iubitorii de munte.   Totuși, nu putea să treacă o seară fără dans, GAS GAS,  și oleacă de horincă.

          Sâmbătă dimineața, 27 februarie, unii dintre noi am pornit la pas prin munte și prin zăpadă. Tibi, Dorotea și Dănuț, au ajuns chiar și pe Vârful Bătrâna (1911 m). Ceilalți au rămas să prepare mâncarea la ceaun. Când am ajuns pe potecile munților, soarele a mângâiat puțin pământul amorțit. Prin zăpadă, am lăsat amintirea pașilor trecuți de noi. Făcusem o drumeție de câteva ore și ne-am încărcat bateriile cu liniștea munților.

           La cabană am ajuns lihniți de foame. Spre bucuria noastră, era gata preparată mâncarea la ceaun. Apropo, a fost delicioasă. Mulțumim. Ne-am odihnit în jurul sunetelor de chitară până seara, când am început petrecerea în adevăratul sens al cuvântului. Am dansat, am râs, am jucat cărți și mai ales jocul nostru de neuitat „bărcuțele„ .

          Duminică, ne-am băut cafeaua în tihnă, și după aia ne-am pregătit bagajele. Nu puteam pleca fără să facem un grătar. După ce au terminat băieții de făcut grătarul, am mâncat și am pornit la drum spre Cluj-Napoca, lăsând în spate un alt weekend frumos, petrecut în munte, alături de prieteni. În Miercurea-Sibiului, am făcut o oprire cu o parte din colegi, ca să mâncam o ciorbă caldă și gustoasă… apoi, ne-am dus fiecare pe drumul său.

          La această scurtă ieșire prin munți au participat : eu, Geo, Teodora, Alin, Florin, Simona, Nina, Bianca, Vasi, Dorotea, Tibi, Dănuț, Sasha, Lavi, Robert, Radu, Bogdan și Coarci.

          „De la a te îndrăgosti până la a iubi din toată inima muntele, nu este decât un pas, un pas făcut pe potecile lui.  Pe munte înveți să redevii copil indiferent de vârstă.  Fiecare pas te face mai puternic, mai optimist și mult mai încrezător. Pe munte înveți că orice efort este răsplătit, întâlnești prieteni noi, prieteni de o rară valoare, pe care oriunde altundeva nu i-ai întâlni.”

Știați că…?

          Păltinişul este prima staţiune montană din Carpaţii româneşti, inaugurată în anul 1894, dar şi staţiunea situată la cea mai mare altitudine (1442 m) ?

                                                               Articol realizat de

                                                                                           Dana TRANA !!!

Distribuie mai departe ...

3 Comments

  1. Tiby draga tot timpul este loc de mai bine, dar important este sa inbini utilul cu placutul, Felicitari pentru iesire si felicitari pentru articol! Doamne Ajuta!!!!

  2. Foarte frumos! Felicitari pentru iesire si pentru articol. Spor in toate si cat mai multe activitati!

Comments are closed.