Apr 062014
 

            Deoarece nu ne place să stăm prea mult în aglomerația urbană, într-o duminică, ne-am urcat în mașină și am pornit spre Cheile Întregalde, din judeţul Alba. În Turda am făcut ultimele cumpărături și am plecat.

            Ajunși în satul Întregalde, am fost fascinați de frumusețea peisajului modelat în calcare. Stâncile se înălțau falnic în fața noastră. Am studiat harta și am pornit la drum. Deoarece marcajul nu a era întreținut, am urmat intuiția lui Alex și am găsit drumul cel bun.                      Vremea a ținut cu noi, soarele fiindu-ne călăuză întreaga zi. După aproximativ o oră de mers, am făcut un scurt popas de unde  am putut admira frumusețea Cheilor, a grohotișului, unde am mai vazut un grup de turiști, dar și o nouă cale de intrare în traseu. Deoarece scopul nostru este să ajungem în Poiana cu Narcise , ne pornim din nou la drum.

            Mama natură ne-a oferit o gamă florală diversificată, de la copaci înfloriti, la ciuboțica cucului, brânduşe și alte flori care îți atrăgeau privirea fără să vrei.
            Chiar dacă marcajul ne-a dat puţine bătăi de cap, nu am avut momente de rătăcire. Aparatul foto a fost tot timpul solicitat, deoarece nu puteai trece prin asfel de locuri fără să imortalizezi peisajul. Consultând harta constatăm că Poiana cu Narcise este aproape, dar pentru a fii siguri am întrebat un domn, care a fost foarte doritor să ne răspundă la toate întrebările. Acesta cu o voce gravă ne-a spus că ne aflam chiar pe Poiană. Am mai schimbat niște informații, am făcut o poză de grup și am stabilit că ar trebuii să facem pauză de masă. Cu glume, cum ne stă in fire, timpul a trecut repede.
            În stânga noastră se înalță Piatra Cetii. Chiar dacă am fii vrut să cucerim vârful, timpul nu era de partea noastră. 
            Marea majoritate a traseului de întoarcere a fost prin pădure, iar vedetele aparatelor foto au fost salamandrele. Ajunși la mașină, Radu ne comunica faptul că traseul a fost de aproximativ 16 km, dar frumuseţea peisajului nu ne-a făcut să ne dăm seama de oboseală. 
            Și ca un suvenir, la Cluj, când mi-am desfăcut rucsacul am avut o mare surpiză… 2 bolovani de toată frumusețea (mulțumesc Alex). Mulţumim de poze: Radu Şerbănescu şi Georgiana Duvac.

            În această tură au fost : Radu, Andreea,  Marius, Geo, Alex.

            Articol scris de : Georgiana Duvac

            

 

  2 Responses to “Cheile Întregalde – Poiana cu Narcise”

  1. Frumoasa tura. Si vorba aia, daca n-ai mai fost prin acele locuri “ia o piatra-n gura”

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>