Sep 162018
 

          Visez la acest superb vârf de când am început să merg la munte, de când am început să caţăr flacăra s-a aprins mai tare şi a fost tot mai vie. Am avut două tentative de a merge pe acest minunat vârf în 2013 şi în 2015 dar din cauza oamenilor şi a diferitelor probleme nu s-au aliniat astrele să putem merge. Anul acesta am avut alte planuri dar cum echipa noastră nu a fost hotărâtă şi au luat-o fiecare pe drumul lor am fost nevoit să îmi fac alte planuri.

           Ca la orice expediţie ne lovim de două probleme: sponsorii (Mulţumim guvernului cu ghilimelele de rigoare că au stricat legea sponsorizării), şi a doua problemă ar fi echipa. Vorbim de un vârf tehnic 80 % din traseu este de căţărat, deci trebuie să ai un partener pregătit şi cu care să mergi foarte des la căţărat. Mi-am dorit să merg acolo cu 3 persoane dragi mie şi care cred eu că ar fi făcut faţă provocării acestui minunat vârf, prima persoană abordată nu s-a simţit pregătită şi a zis că poate la anul… a doua persoană a suferit o intervenţie la genunchi şi nu a vrut să forţeze(sper să mergem înpreună pe acest vârf pe altă rută), a treia persoană nu a putut veni din alte cauze…. Continue reading »

 Posted by at 3:38 pm
Nov 122017
 

Pregătim detaliile expediției cu multe luni înainte, prima problemă a fost echipa dar cu câteva telefoane s-a rezolvat și nu cred că puteam găsi o echipă mai minunată și mai specială cu S mare. Echipa a fost : Sălăjan Cristian(Fratele), Peter Andreea(Aghiutza),  Nagy Zoltan(Unguru Bulan), Eisele Alexandru(Unguru Mic), Dania Roatiș(B….), Pop Alexandru(Ahmed).

          A doua problemă a fost căutarea partenerilor, sponsorilor și colaboratorilor și pe această cale mulțumim din suflet:

-          S.C. Klim Prod Com Moldovenești;

-          Diego Baia Mare;

-          Transilvania Broker Bistrița;

-          S.C. SKY AUTO SELF Service Cluj Napoca;

-          S.C. Solid Engineering Baia-Mare;

-          Sălăjanul TV Zalău. Continue reading »

 Posted by at 7:33 pm
Jun 122015
 

          Ideea de a ajunge pe acest munte minunat a venit de la domnul Gabriel. S-a nimerit să treacă prin zona la un turneu de fotbal cu juniorii de la A.C.S. Transilvania Bistriţa şi a văzut în asta posibilitatea de a  organiza o minunată aventură la înălţime. Detaliile plecării şi stabilirea echipamentului au reprezentat o muncă destul de solicitantă, deoarece ne aşteaptau condiţii de iarnă deci ne trebuia obligatoriu echipament tehnic de iarnă, pioleţi tehnici, colţari tehnici, cuie de gheaţă şi multe alte specifice acestor condiţii. Continue reading »

 Posted by at 1:59 pm
Sep 212014
 

              Nici nu ştiu cum să încep să relatez această minunată experienţă, care a fost frumoasă, grea, primejdioasă, cu multe peripeţii numai bune de povestit.
              Organizarea aceastei expediţie a început cu probleme: prima a fost echipa, apoi banii şi echipamentul, dar totul e bine când se termină cu bine. Ca echipă am încercat să fim mai mulţi, măcar 4 persoane, dar e greu să strângi atâţia oameni pentru un asemenea proiect, luând în calcul problemele financiare şi experienţa deoarece pentru asemenea situaţii ai nevoie de persoane pe care să le cunoşti bine şi în care să ai încredere. A doua problemă au fost banii, care nu au fost deloc puţini. Am căutat cu aproape un an înainte sponsori, dar foarte greu am găsit, am mediatizat foarte mult acest proiect dar sponsori s-au lăsat aşteptaţi. Am avut noroc pana la urma cu prietenii noştrii inimoşi care au văzut dorinţa noastră arzătoare de a merge în acesta minunată expediţie şi ne-au ajutat fiecare cu ce a putut, împrumutandu-ne bani şi unele echipamente pe care nu am reuşit să le mai cumpărăm.     Continue reading »

 Posted by at 9:59 pm
Aug 112013
 

                 Visez de mult timp la minunatul Matterhorn, planific de mult timp această aventură, dar problemele nu au întârzâiat să apară. Prima a fost constituirea echipei care a fost una aleasă până la data plecării când toate s-au întors pe dos. Pe ultima sută de metrii din echipa de patru, două persoane se retrag, mergem mai departe ca să fie cireaşa de pe tort nu putem înmatricula maşina, îl conving pe Andrei să vină el cu maşina să nu mai închiriem una. Continue reading »

 Posted by at 1:57 pm