Nov 122017
 

Pregătim detaliile expediției cu multe luni înainte, prima problemă a fost echipa dar cu câteva telefoane s-a rezolvat și nu cred că puteam găsi o echipă mai minunată și mai specială cu S mare. Echipa a fost : Sălăjan Cristian(Fratele), Peter Andreea(Aghiutza),  Nagy Zoltan(Unguru Bulan), Eisele Alexandru(Unguru Mic), Dania Roatiș(B….), Pop Alexandru(Ahmed).

          A doua problemă a fost căutarea partenerilor, sponsorilor și colaboratorilor și pe această cale mulțumim din suflet:

-          S.C. Klim Prod Com Moldovenești;

-          Diego Baia Mare;

-          Transilvania Broker Bistrița;

-          S.C. SKY AUTO SELF Service Cluj Napoca;

-          S.C. Solid Engineering Baia-Mare;

-          Sălăjanul TV Zalău. Continue reading »

 Posted by at 7:33 pm
Jun 122015
 

          Ideea de a ajunge pe acest munte minunat a venit de la domnul Gabriel. S-a nimerit să treacă prin zona la un turneu de fotbal cu juniorii de la A.C.S. Transilvania Bistriţa şi a văzut în asta posibilitatea de a  organiza o minunată aventură la înălţime. Detaliile plecării şi stabilirea echipamentului au reprezentat o muncă destul de solicitantă, deoarece ne aşteaptau condiţii de iarnă deci ne trebuia obligatoriu echipament tehnic de iarnă, pioleţi tehnici, colţari tehnici, cuie de gheaţă şi multe alte specifice acestor condiţii. Continue reading »

 Posted by at 1:59 pm
Sep 212014
 

              Nici nu ştiu cum să încep să relatez această minunată experienţă, care a fost frumoasă, grea, primejdioasă, cu multe peripeţii numai bune de povestit.
              Organizarea aceastei expediţie a început cu probleme: prima a fost echipa, apoi banii şi echipamentul, dar totul e bine când se termină cu bine. Ca echipă am încercat să fim mai mulţi, măcar 4 persoane, dar e greu să strângi atâţia oameni pentru un asemenea proiect, luând în calcul problemele financiare şi experienţa deoarece pentru asemenea situaţii ai nevoie de persoane pe care să le cunoşti bine şi în care să ai încredere. A doua problemă au fost banii, care nu au fost deloc puţini. Am căutat cu aproape un an înainte sponsori, dar foarte greu am găsit, am mediatizat foarte mult acest proiect dar sponsori s-au lăsat aşteptaţi. Am avut noroc pana la urma cu prietenii noştrii inimoşi care au văzut dorinţa noastră arzătoare de a merge în acesta minunată expediţie şi ne-au ajutat fiecare cu ce a putut, împrumutandu-ne bani şi unele echipamente pe care nu am reuşit să le mai cumpărăm.     Continue reading »

 Posted by at 9:59 pm
Aug 112013
 

                 Visez de mult timp la minunatul Matterhorn, planific de mult timp această aventură, dar problemele nu au întârzâiat să apară. Prima a fost constituirea echipei care a fost una aleasă până la data plecării când toate s-au întors pe dos. Pe ultima sută de metrii din echipa de patru, două persoane se retrag, mergem mai departe ca să fie cireaşa de pe tort nu putem înmatricula maşina, îl conving pe Andrei să vină el cu maşina să nu mai închiriem una. Continue reading »

 Posted by at 1:57 pm
Aug 302012
 

         ”Uneori, pentru ca un vis să se împlinescă, e suficient să îl ai.”

       Așa a început totul, cu ”un vis”. Și încet încet a devenit realitate. După multe pregătiri și  documentări a venit timpul să și punem în aplicare planurile făcute de a escalada vârful Grossglockner.

        De ce Grossglockner? În primul rând pentru că este cel mai înalt vârf din Austria, 3798 m și unul dintre cele mai cunoscute.

        Am plecat din Turda, miercuri seara pe data de 15.08.2012, în următoarea echipă: Jhonny, Anca, Steli, Alex. Am călătorim o noapte întreagă și după 14 ore am ajuns în localitatea Kals, Austria. La punctul de informare turistică din localitate primim pliante, dar spre ghinionul nostru toate erau în limba germană, cu toate astea le ”citim” după poze.

       Din Kals plecăm pe un frumos drum de munte pe care plătim o taxă de 9 € , până la cabana Lucknerhaus situată la o altitudine de 1920 m. Aici lăsăm mașina și pregătim rucsacii de ascensiune.

Continue reading »

 Posted by at 5:30 pm