Feb 122018
 

           Am fost pe  vârf cu ani în urmă, am mai avut o tentativă în condiții de iarnă acum doi ani în luna ianuarie dar acum parcă se aliniau astrele și în 10 februarie plecăm la drum în echipă de 4 persoane : Alex, Vasile, Ștefan și Alexandru.  Știam că în zilele precedente ninsese mult și aveam o oarecare reținere despre condițiile optime de a ajunge pe vârf în condiții de siguranță.

          Ajungem în Borșa, unde facem ultimele cumparături și pornim spre mănăstire, acolo lăsăm mașina, luăm rucsacii grei în spate și pornim spre refugiul salvamont. Drumul a fost lung, cu zăpadă proaspătă tot mai multă dar când să se întunece ajungem la refugiu unde suntem cazați. Continue reading »

Apr 072017
 

          După patru ani mă reîntorc cu drag în Munții Țibleș. De cu zori ne-am urcat în mașină, de la Cluj-Napoca, și am pornit spre cărări de munte. În Târgul Lăpuș ne-am reintregit echipa: Alex, Alexandru ( Dl. PreșEdinte) și Lili, venind de la Baia Mare, și Aghi, Cristi, Zoly și eu (Geo), de la Cj.

          Drumul a fost scurt urcăm pe valea Bradul până la fosta mină, unde am lăsat mașinile. Ne luăm rucsacii în spate și pornim urcușul spre refugiul Arcer (1434m). Nu a fost o urcare grea, datorită poveștilor colegilor mei care strabătuseră acest traseu cu patru luni în urmă. Obstacolul principal pe care l-au întâlnit ei atunci, au fost troienele de zăpadă și ninsoarea. Continue reading »

 Posted by at 7:31 pm
Jan 202017
 

          La chemarea căutării Râpei Dracului au răspuns puțini membrii CTM, dar nu e o problemă,  pornim în căutarea ei un grup de 5 persoane : Cristi, Daria, Zoly, Raluca, Alex și frumosul câine Aris. Întrebăm o sumedenie de persoane despre această râpă, nici internetul nu ne prea ajută, sau descrierea vagă despre acces la această zonă. Unele persoane din localitate nici nu au auzit de ea, altele ne îndrumă mai bine, altele mai rău dar după aproximativ o oră de căutare ajungem la intrarea pe valea care ne duce în Râpa Dracului.

Fetele rămân la mașini iar noi băieții și câinele mergem în căutarea cascadei, înaintăm pe valea cu pricina, în fața noastră apar versanți tot mai înalți și în capătul râpei găsim minunata cascadă înghețată în jur de 10 – 12 m, o minunăție a naturii și numai bună de jucat pe ea, cu echipamentul adecvat. Continue reading »

 Posted by at 10:39 pm
Dec 042016
 

  „În Munţi răbdăm sete fizică, dar ne astâmpărăm setea morală” ,Gaston Rebuffat.

            Cum altfel să sărbătorim 1 Decembrie decât printr-o drumeţie în munţii noştri dragi. Cu tricolorul după noi am pornit la drum eu (Bianca), Tibi, Zoly şi Cristi, spre Târgul Lăpuş unde ne-am întalnit cu domnul preşedinte (Alex) şi cu Corneluş.

            Cu multă voie bună şi entuziam am început ascensiunea spre Refugiul Arcer 1434 m, unde urma să ne pretrecem o noapte. Fiind destul de multă zăpadă şi traseul fiind marcat slab am făcut multe opriri la intersecţii de drumuri pentru a ne da seama care este direcţia cea bună. Păna la urmă cu ajutorul spiritului de orintare foarte bun al băieţilor (bravo lor) am apucat „calea cea drepată” ce urma sa ne ducă la refugiul Arcer. După o urcare anevoiasă care ne-a fost uşurată de peisajul superb al padurii îngheţate si acoperite cu zapadă,  am ajuns la refugiu chiar inainte de innoptare. Am făcut focul, apoi un vin fiert şi am început poveştile. Nu după mult timp ne-am pregătit culcuşul şi nici nu știm când „ne-a furat”somnul. Continue reading »

 Posted by at 3:32 pm
Oct 272016
 

          Pentru că, Clubul de turism montan Someșul Sălaj, este bucuros, să aibă ca membrii, mulți dintre studenți sau foști studenți ai Facultății de Geografie, câțiva dintre aceștia (Ciobanu Eugen și Șerban Alexandra) au pus la cale organizarea celei de a V-a ediții a ’’Săptămanii bobocilor’’ în care și ieșirea de la Răchițele, devenită tradiție în rândul studenților geografi din anul I. Profesorii facultății, care s-au ocupat 4 ani de păstrarea acestui obicei, ne-au predat stafeta cu mare încredere, în acest an și ne place să credem că a fost o ieșire minunată în care studenții s-au distrat cu noi și noi la randul cu ei. Continue reading »