Jul 222018
 

Și am pornit la drum, spre PERPEDES (PERPLOAIE,PERNOROAIE,PERorice numa vreme bună nu). Ceva incredibil s-a întamplat anul ăsta, nu am servit atâta ploaie cât ne așteptam,am scăpat.
          No până acum toate bune, de aici începe binele, am oprit regulamentar pe loc de handicap la supermarket (are cineva ceva de obiectat?)și am ajuns la sfântul raft cu bebeluși, unul mai frumos și aburit ca altul. Cum suntem obișnuiți să avem o familie mare, am luat să fie,să nu cumva să avem probleme la instalația de ungere.
          Am urcat familia în mașină și am plecat spre Colțești, am auzit că plouă și am plecat,știam că e Perpedes acolo. Odată ajunși, coborâm rucsacii din masină, luăm o bere la pipăit și plecăm spre locul de corturi. Ajungem la locul cu pricina dar ca de fiecare dată slăninuța,ceapa,țuica (un fel de febră,că nu-i de la Sălaj) ne trag cu ochiul și noi ca buni samariteni,mergem să facem prezența. Ne întâlnim cu vechi prieteni printre care și Simi și deja se simțea că o să fie un weekend tare frumos, până la urmă apa înseamna viață. Ne așezăm si noi la casa noastră,începem să facem poze cu Alex(Ciobanu) și Alice și așteptăm să mai apară din bibliotecarii de la clubul nostru. Spre seară, observ un fizic de gladiator care venea cu încredere spre locul unde aveam noi instalate corturile, un singur membru etalează un așa fizic mai ales când vine cu rucsacul plin de cheițe, era Rostas care văd că face un obicei din căratul berilor pe distanțe lungi. Ne asezăm la povești dar eu unul nu am liniște la focul de tabără,nu era aprins nici măcar de o oră, și apare Dl. Preș (unii îi zic și Alex,băiat bun),Raluca,Johny și Teodora. De aici încolo o să încerc să-mi amintesc cam ce s-a mai întâmplat, eram tare obosit după o seara întreaga de literatură. Prima dată în 25 de ani cand merg la somn obosit de la kilometrii parcurși, cum vine asta!? Vine tare ușor, de la atâta citit am făcut cam 15 km din 2 pași în fată și 2 pași în spate în încercarea mea de a sta drept. Continue reading »

 Posted by at 3:28 pm
Nov 252017
 

          O experiență de neuitat am trăit anul acesta la cea de-a XIII-a ediție a concursului de Turism Montan ”Lira Salamandra” care a avut loc în data de 17-19 noiembrie în județul Satu Mare, Stațiunea Balneară ”Tășnad”, un loc bogat în ape termale, tradiție și folclor.

           Vineri, 17 noiembrie 2017, am pornit la drum spre stațiune, într-un număr generos de participanți, 11 mai exact ( Remus, Răzvan, Andrei, Teodora, Raluca, Alexandru, Andreea, Zoly, Rostaș, Cristi și Ionuț).  Vineri seara am susținut prima probă, o probă surpriză : karaoke. La această probă ne-au reprezentat Răzvan și Alexandru. A fost acel gen ”FUNNY” și nu aveai cum să nu te distrezi, urmând maratonul de muzică folk. Seara s-a așternut cu întâlnirea participanților, socializând , ascultând muzică folk, fiind multă voie bună. Nu a lipsit de altfel, slana bună din Ardeal, ceapă verde , și brânză…stinsă cu o leacă de pălincă. Continue reading »

 Posted by at 12:00 pm
Jun 262017
 

          Am dat curs invitației prietenilor noștrii de la Condor Club Arad de a participa la cea de-a XXXII-a ediții a Cupei Prieteniei. Cum ne-am înpărțit în două echipe la acest minunat eveniment CTM a fost reprezentat de Alex și Raluca, iar Cristi, Rostaș și Zoly au reprezentat CTM la Cupa Măgura.

          Am pornit cu noaptea în cap și în dimineața zile de sâmbătă iată-ne ajunși în localitatea Hîrțîgani din județul Hunedoara, unde era amplasată tabăra de bază în gradina unei doamne foarte sociabilă și foarte simpatică. Continue reading »

 Posted by at 9:49 pm
May 102017
 

Muntele n-are nevoie de munte, dar omul are nevoie de om. 

            Am păstrat tradiția, și ne-am prezentat cu mic și mare, la cea de-a 37-a ediție a concursului PerPedes. Deși au fost mulți participanți, echipa CTM se putea remarca ușor în mulțime. Tabăra noastră era plină de râsete și voie bună, care s-au transformat în sforăituri profunde peste noapte, că de…trebuia să ne odihnim pentru probele ce urmau a doua zi.

            Dimineața de sâmbătă ne-a trezit cu raze timide de soare și cu miros de cafea. După ce am găsit făptașii sforăiturilor și le-am dat de dulce (le-am pus mai mult zahăr în cafea) ne-am luat hărțile pentru traseu și am pornit la drum. Am avut noroc de vreme bună și de oameni frumoși, alături de care am râs și ne-am simțit bine tot drumul. Orice urcare pare mai ușoară când ai lângă tine oamenii potriviți. Au fost cluburi din toată țara, care mai de care mai înzestrate cu talentul de a spune glume și de a face haz de necaz. Continue reading »

 Posted by at 9:31 pm
Nov 292016
 

  “ Să formezi o echipă este doar începutul, să rămâi împreună este progresul, să lucrezi împreună este succesul .”

          Vineri, 18 noiembrie 2016, o parte din membrii Clubului de Turism Montan Someșul – Sălaj, am pornit la drum către comuna Mujdeni, situată la aproximativ 35 km de orașul Satu Mare, pentru a participa la concursul Lira Salamandra.

           Vineri seara s-a ținut prima probă, care era o probă surpriză, și anume : prezentarea pijamalelor participanților. A fost acel gen de probă “Funny”, unde nu aveai cum să nu te distrezi. La proba asta au participat: Vasi, Alice, Bianca și Tibi. Ei au fost “craii” care ne-au reprezentat clubul la această probă. Seara s-a așternut cu întâlnirea participanților, socializând , ascultând muzică folk, fiind multă voie bună. Nu a lipsit de altfel, slana bună din Ardeal, ceapă verde , și branză…stinsă cu oleacă de pălincă. Continue reading »

 Posted by at 7:45 pm