Sep 162018
 

          Visez la acest superb vârf de când am început să merg la munte, de când am început să caţăr flacăra s-a aprins mai tare şi a fost tot mai vie. Am avut două tentative de a merge pe acest minunat vârf în 2013 şi în 2015 dar din cauza oamenilor şi a diferitelor probleme nu s-au aliniat astrele să putem merge. Anul acesta am avut alte planuri dar cum echipa noastră nu a fost hotărâtă şi au luat-o fiecare pe drumul lor am fost nevoit să îmi fac alte planuri.

           Ca la orice expediţie ne lovim de două probleme: sponsorii (Mulţumim guvernului cu ghilimelele de rigoare că au stricat legea sponsorizării), şi a doua problemă ar fi echipa. Vorbim de un vârf tehnic 80 % din traseu este de căţărat, deci trebuie să ai un partener pregătit şi cu care să mergi foarte des la căţărat. Mi-am dorit să merg acolo cu 3 persoane dragi mie şi care cred eu că ar fi făcut faţă provocării acestui minunat vârf, prima persoană abordată nu s-a simţit pregătită şi a zis că poate la anul… a doua persoană a suferit o intervenţie la genunchi şi nu a vrut să forţeze(sper să mergem înpreună pe acest vârf pe altă rută), a treia persoană nu a putut veni din alte cauze…. Continue reading »

 Posted by at 3:38 pm
Jul 222018
 

Și am pornit la drum, spre PERPEDES (PERPLOAIE,PERNOROAIE,PERorice numa vreme bună nu). Ceva incredibil s-a întamplat anul ăsta, nu am servit atâta ploaie cât ne așteptam,am scăpat.
          No până acum toate bune, de aici începe binele, am oprit regulamentar pe loc de handicap la supermarket (are cineva ceva de obiectat?)și am ajuns la sfântul raft cu bebeluși, unul mai frumos și aburit ca altul. Cum suntem obișnuiți să avem o familie mare, am luat să fie,să nu cumva să avem probleme la instalația de ungere.
          Am urcat familia în mașină și am plecat spre Colțești, am auzit că plouă și am plecat,știam că e Perpedes acolo. Odată ajunși, coborâm rucsacii din masină, luăm o bere la pipăit și plecăm spre locul de corturi. Ajungem la locul cu pricina dar ca de fiecare dată slăninuța,ceapa,țuica (un fel de febră,că nu-i de la Sălaj) ne trag cu ochiul și noi ca buni samariteni,mergem să facem prezența. Ne întâlnim cu vechi prieteni printre care și Simi și deja se simțea că o să fie un weekend tare frumos, până la urmă apa înseamna viață. Ne așezăm si noi la casa noastră,începem să facem poze cu Alex(Ciobanu) și Alice și așteptăm să mai apară din bibliotecarii de la clubul nostru. Spre seară, observ un fizic de gladiator care venea cu încredere spre locul unde aveam noi instalate corturile, un singur membru etalează un așa fizic mai ales când vine cu rucsacul plin de cheițe, era Rostas care văd că face un obicei din căratul berilor pe distanțe lungi. Ne asezăm la povești dar eu unul nu am liniște la focul de tabără,nu era aprins nici măcar de o oră, și apare Dl. Preș (unii îi zic și Alex,băiat bun),Raluca,Johny și Teodora. De aici încolo o să încerc să-mi amintesc cam ce s-a mai întâmplat, eram tare obosit după o seara întreaga de literatură. Prima dată în 25 de ani cand merg la somn obosit de la kilometrii parcurși, cum vine asta!? Vine tare ușor, de la atâta citit am făcut cam 15 km din 2 pași în fată și 2 pași în spate în încercarea mea de a sta drept. Continue reading »

 Posted by at 3:28 pm
Feb 122018
 

           Am fost pe  vârf cu ani în urmă, am mai avut o tentativă în condiții de iarnă acum doi ani în luna ianuarie dar acum parcă se aliniau astrele și în 10 februarie plecăm la drum în echipă de 4 persoane : Alex, Vasile, Ștefan și Alexandru.  Știam că în zilele precedente ninsese mult și aveam o oarecare reținere despre condițiile optime de a ajunge pe vârf în condiții de siguranță.

          Ajungem în Borșa, unde facem ultimele cumparături și pornim spre mănăstire, acolo lăsăm mașina, luăm rucsacii grei în spate și pornim spre refugiul salvamont. Drumul a fost lung, cu zăpadă proaspătă tot mai multă dar când să se întunece ajungem la refugiu unde suntem cazați. Continue reading »

Dec 132017
 

          În frumosul hotel din Teheran am decis să plecăm spre Shiraz, plecăm toată echipa la frumoasa gară, care pe mine m-a fascinat și nu m-am putut apține să nu o compar cu gara din București, cu mâna pe inimă o spun că poate peste o sută de ani o să arete și a noastră ca și a lor, nu mai zic că vorba ungurului ”cu lopata și mistria construiesc mai mulți km de autostradă” ca și noi cu toate utilajele.

          Achiziționăm bilete de tren la clasa VIP cu prețul de doar 95 ron (950.000 reali) pe ruta de o mie și ceva de km. Am așteptat cuminți în gară sosirea trenului, aici o curățenie ireproșabilă, aer condițiomat, ne verifică pașapoartele ca și în aeroport și suntem poftiți pe peron, îmi întreb colegii dacă nu cumva suntem în aeroport, nu suntem în gară și până langă tren avem scări rulante, bandă pentru bagaje…ce să zic am rămas fără cuvinte. Continue reading »

 Posted by at 11:38 am
Nov 262017
 
          Într-o zi însorită de joi, pornim din bună dimineață spre o frumoasă rezervație naturală,
Stanii Clițului , din satul Cliț, județul Sălaj, o rezervație frumoasă de tip peisagistic de interes național care ne-a găzduit în acest an. Am început pregătrile pentru cea de-a VII-a ediție a Trofeului Someșul.

           Vineri, după marcarea traseului și după terminarea ultmelor pregătri au început să apară oameni plini de entuziasm de la cluburile participante. I-am așteptat cu zâmbetul pe buze, fără să lipsească slana noastră , ceapa, brânza și nu în ultimul rând pălincuța noastră de prune, fiind invitați apoi la focul de tabără în acordurile minunate de chitară. Continue reading »

 Posted by at 8:22 am