Oct 302016
 

          Sfârșitul săptămânii 21-23 octombrie 2016 a fost presărat cu soare, ceață și ploaie, dar antrenat cu multă voie bună și bucurii.
          Ne-am adunat pe Valea Avrigului , jud Sibiu peste 270 de oameni de la 28 cluburi montane din țară pentru a fi alături de prietenii nostri de la Nordic Sibiu. Pentru noi cei din nordul țării cu nume de apă Someșul și cu nume de județ, Sălaj în care ne avem rădăciniile ni s-a părut relativ ușor să trecem peste orce obstacol și să spunem prezent unei asemenea invitații. Continue reading »

 Posted by at 4:59 pm
Sep 142016
 

          Joi, 1 septembrie, ne pornim de dimineaţă spre satul Ardeu, judeţul Hunedoara, unde începem pregatirile pentru ediţia a VI-a a Trofeului Someşul. Cheile Cibului şi Cheile Glodului ne gazduiesc concursul în acest an.

          Vineri, dupa marcarea traseului şi finalizarea ultimelor pregătiri, încep să apară oameni cu voie bună de la cluburile participante. După cum ne e tradiţia, îi întâmpinăm cu slănină, brânză, ceapă şi mult râvnita pălincă iar apoi sunt invitaţi la focul de tabără care ne uneşte pe toţi. Continue reading »

 Posted by at 9:23 pm
Aug 302016
 
          Unele persoane consideră că destinația este cea care contează, în timp ce altele, din contră, susțin că, nu destinația este cea care contează, ci călătoria până acolo. Ei bine, nu intenționez să dezbat acest subiect în acest articol, însă pot spune că, atât călătoria până la destinație, cât și destinația în sine au fost importante pentru o parte dintre noi(Ana,Pop Raluca, Dorotea, Alex, Alex Ciobanu, Iulian Aurealian Buz și Ciobanu Eugen), trupa care ne-am bucurat de ieșirea în Munții Făgărașului. 

          Am răspuns afirmativ invitației lansată de Eugen de a merge alături de el și prietenii săi, pe care la momentul respectiv nu îi cunoșteam, în Masivul Făgăraș, pentru a ajunge și noi la vârful Moldoveanu. Între timp, Buz, încântat de acest gând, s-a alăturat și el trupei. Astfel, după stabilirea traseelor și a altor mici detalii, într-o zi de vineri a lunii august, am pornit din Cluj alături de Eugen și Buz către Cârțișoara. Călătoria înspre această localitate a fost una plină de voie bună, după ce fiecare dintre noi ne-am spus nemulțumirile cu privire la evenimentele de care am avut parte zilele anterioare și pe care am hotărât să le uităm. Subiectele discuției în timpul călătoriei au fost diversificate, ajungând de la evenimente, precum Untold și Electric Castle până la cele cu privire la  prenume tipice românești, pe care Buz, un naționalist devotat, pentru a se asigura că aceste numele nu ies din uz, vrea să își schimbe numele în Ioan Vasile Dumitrescu…  râmâne de văzut dacă în viitor il vom numi Ioan sau Vasile!!  Continue reading »

Aug 182016
 

          Vineri dimineață ne trezim la prima oră și începem cu Alice să pregătim rucsacii pentru o tură în frumoșii Munți Retezat. Știam că ne grăbim deoarece tot timpul plecarea era cu întârziere dar împinși de bucuria reîntalnirii cu MUNTELE, acest aspect nu mai conta.

          În jurul orei 19 (ora plănuită de plecare era 15) ne întalnim cu cealaltă parte de gașcă formata din: Gina,Carla, Bogdan. Punem rucsacii in mașină, setăm Hațeg pe GPS și pornim la drum deoarece este cam târziu. Toate bune și frumoase până în Teiuș, unde stăm in jur de jumătate de oră din cauza a 4 treceri de pietoni puse pe 200 m distanță. Din cauza rețelelor de socializare se mai anunță târziu încă o prezență din Timișoara, trupa se mărește..devine tare frumos. Începem un conflict telefonic cu omul care ne aștepta in Hațeg..din ce cauza!? Domnul Claudiu (aka Stiuca) avea un duel acerb cu frigiderul de bere iar noi o mare îngrijorare că o să rămânem fără. Ajunși în Hațeg, intrăm la un restaurant unde pentru prima dată mâncăm șnițelele de la noi și pâinea de la ei J).

Continue reading »

May 122016
 

          Cu ocazia celei de-a 36-a ediții PerPedes, ne-am strâns în minunata zi de vineri, 6 mai, în Tecșești, un sătuc izolat de lume din Trascău, județul Alba, pentru a petrece câteva zile de neuitat. Uite așa am pornit la drum, alături de Alexandra și Eugen, crezând că GPS-ul, prietenul nostru în multe călătorii, ne va duce și de această dată în timp cât mai util și sigur la destinație, ca să descoperim că am ales drumul mai puțin practicabil, astfel fiind nevoiți să ne întoarcem pe un alt drum la fel de “amenajat”. Cam așa a început peripeția din acest weekend, cu câteva gânduri de pomină pentru organizatori. La finalul acestui drum, ajungem să înțelegem decizia celor de la Albamont de a alegea ceastă locație, fiind una care nu este ideală pentru orice mașină,dar care pentru a ne incânta privirea este mai mult decât plăcută, parcă fiind ruptă dintr-o poveste. Continue reading »

 Posted by at 8:36 pm