Aug 102016
 

Cheile Glodului și Cheile Cibului,                                  Sat Ardeu, Comuna Balșa, Județul Hunedoara,

Munții Metaliferi.                                                              Ediția a VI-a: 2 -4 septembrie 2016

Clubul de Turism Montan “Someşul” Someş-Odorhei, Sălaj, are deosebita onoare de a vă invita la a VI-a ediţie a concursului cu tematică eco-turistică montană organizat în arealul Munţilor Metaliferi.

Probe de concurs:

1. Regularitate (durata 6-7 ore) + Proba teoretică – caracteristici bio-pedogeografice ale zonei (bibliografie: Munţii Metaliferi – Mircea I. Costina; Geologie, Geologia Munților Apuseni – V. Ivanovici (1976).

2. Alpinism (manşă, dificultate 5 – 6).

3. Orientare turistică (individual, cu busolă personală).

4. Proba culturală (animaţie cu tematică montană: poezie, cântec, scenetă).

5. Proba surpriză Continue reading »

 Posted by at 8:08 pm
May 122016
 

          Cu ocazia celei de-a 36-a ediții PerPedes, ne-am strâns în minunata zi de vineri, 6 mai, în Tecșești, un sătuc izolat de lume din Trascău, județul Alba, pentru a petrece câteva zile de neuitat. Uite așa am pornit la drum, alături de Alexandra și Eugen, crezând că GPS-ul, prietenul nostru în multe călătorii, ne va duce și de această dată în timp cât mai util și sigur la destinație, ca să descoperim că am ales drumul mai puțin practicabil, astfel fiind nevoiți să ne întoarcem pe un alt drum la fel de “amenajat”. Cam așa a început peripeția din acest weekend, cu câteva gânduri de pomină pentru organizatori. La finalul acestui drum, ajungem să înțelegem decizia celor de la Albamont de a alegea ceastă locație, fiind una care nu este ideală pentru orice mașină,dar care pentru a ne incânta privirea este mai mult decât plăcută, parcă fiind ruptă dintr-o poveste. Continue reading »

 Posted by at 8:36 pm
Feb 292016
 

        După aproximativ 2 luni de la trecerea dintre ani, de când am fost la Straja, ne-am adunat din nou într-un număr mare pentru a porni către Stațiunea Păltiniș. La doar 32 km de oraşul Sibiu , staţiunea Păltiniş este situată în inima Munților Cindrel, înconjurată de păduri dese şi răcoroase, culmi montane şi păşuni întinse.

          În 26 februarie, pornisem nerăbdători la drum, lăsând la o parte viața cotidiană și poluată. Hotărâsem să părăsim din nou orașul agitat, spre a ne îndrepta pașii spre natură, alte valori, spre simplitate și lecțiile ce ni le oferă profesorii noștri MUNȚII. Continue reading »

 Posted by at 7:25 pm
Jan 252016
 

          Cu ocazia venirii mele pe plaiuri clujene, și cu ocazia unor oameni inimoși care au pus mână de la mână să achiziționăm echipament tehnic de iarnă, ne-am decis să îl testăm la frumoasa cascadă din Răchițele. Pornim de pe plaiuri maramureșene, sălăjene, clujene și ne adunăm în centrul Huiedinului la o cafea și facem planul de bătaie pentru ziua în curs deoarece erau multe activități planificate printre care ce-a mai importantă prima ședință a CTM-ului din 2016. Continue reading »

Jan 112016
 

          Imediat după seara de revelion îmi stătea gândul la un munte mai mare în prag de iarnă alături de bunul meu prieten și tovarăș de club Ionuț.

          Iată-ne miercuri 6 ianuarie 2016 în drum spre munții Rodnei, eu cobor de la muncă și domnul Jhonny vine în Vișeu de Sus(a se citi Ghișeu), mergem până în Borșa cu mașina și urcăm cu ia pe marcajul bandă albastră până la ramificația cu schitul Pietroasa. De aici luăm rucsacii în spate și plecăm spre minunata căldare a Iezerului. Continue reading »

 Posted by at 9:52 pm  Tagged with: